Χριστοδουλίδης: Σε δημοψήφισμα οποιαδήποτε λύση για το Κυπριακό

«Ιστορική ημέρα για το Κυπριακό»

Για ιστορική ημέρα για το Κυπριακό έκανε λόγο ο Νίκος Χριστοδουλίδης εκπροσωπώντας την Κύπρο! Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε χαρακτηριστικά «Ιστορική ημέρα για το Κυπριακό. Eίναι η αρχή μιας συζήτησης – διαλόγου. Ευελπιστούμε σε θετικά αποτελέσματα.

Παράλληλα ο κ. Χριστοδουλίδης επεσήμανε ότι ο δρόμος προς τη λύση δεν θα είναι εύκολος ενώ κατέστησε σαφές ότι οποιαδήποτε λύση για το Κυπριακό θα πρέπει να έχει την έγκριση του λαού.

«Δεν θα είναι εύκολος ο δρόμος. Στο γεύμα πήραν όλοι τον λόγο, Ακούστηκαν απόψεις, δεν προέκυψε κάτι καινούριο. Από όλες τις εισηγήσεις που ακούστηκαν, η μόνη συγκροτημένη ήταν αυτή του Προέδρου Αναστασιάδη. Είναι η αρχή μιας συζήτησης, πρέπει να κάνουμε υπομονή . Η οποιαδήποτε συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί από τον λαό. Υπάρχουν διμερείς/ τριμερείς συναντήσεις. Συνεχίζουμε και αύριο τη Διάσκεψη. Ενεργός ρόλος ΕΕ στο θέμα των εγγυήσεων. Η διεθνής υπόσταση της Κυπριακή Δημοκρατίας δεν επηρεάζεται . Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι και θα συνεχίσει να είναι κράτος μέλος της ΕΕ. Ευελπιστούμε ότι μέσα από τον διάλογο θα καταλήξουμε σε θετικά αποτελέσματα». 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...