Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στις αυστριακές Άλπεις

Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στις αυστριακές Άλπεις

Τεράστια βουνά που καλύπτονται από χιόνι περιβάλλουν τη γραφική πόλη της Αυστρίας.

Κατά τη διάρκεια των γιορτών, το Ίνσμπρουκ μεταμορφώνεται στον απόλυτο χριστουγεννιάτικο προορισμό. Τα στολίδια, τα φωτάκια και τα γλυκά αρώματα από κανέλα πλημμυρίζουν τα σοκάκια και τις αγορές της παλιάς πόλης.

Η πρωτεύουσα του ομοσπονδιακού κρατιδίου του Τυρόλου είναι χτισμένη στη συμβολή των ποταμών Ζιλ και Ιν, στην κοιλάδα μεταξύ των βουνών Nordkette στο βορρά και Patscherkofel και Serles στο νότο.

Η πολύχρωμη πόλη της Αυστρίας είναι διεθνώς διάσημο κέντρο χειμερινού αθλητισμού. Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την παλιά πόλη, τη χριστουγεννιάτικη αγορά και το κρυστάλλινο δέντρο του Swarovski.

Ο ταξιδιώτης θα εξερευνήσει την ιστορία της τυρολέζικης πρωτεύουσας στο κάστρο Άμπρας του 10ου αιώνα, στο τυρολέζικο μουσείο λαϊκής τέχνης, στο αυτοκρατορικό ανάκτορο του 15ου αιώνα και στη φημισμένη χρυσή στέγη του Μαξιμιλιανού I.

Για μια εντυπωσιακή θέα στο Ίνσμπρουκ μπορεί κανείς να κάνει βόλτα με τα τελεφερίκ ή να ανέβει στον Πύργο της Πόλης.

Από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης είναι ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Ιακώβου και η στήλη της Αγίας Άννας σε ανάμνηση της αντίστασης των κατοίκων του Τιρόλο σε μια εισβολή του βαυαρικού στρατού το 1704.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Ίνσμπρουκ / Αυστρία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 4 ώρες και 20 λεπτά από την Αθήνα μέσω Βιέννης και 5 ώρες και 5 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Φρανκφούρτης.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/349790-CHristoygenniatike-atmosphaira-stis-aystriakes-Alpeis ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...