Χρ. Ζώης: Δε γυρίζω στη ΝΔ

Χρ. Ζώης: Δε γυρίζω στη ΝΔ
Νέες βολές κατά του Πάνου Καμμένου εξαπέλυσε το πρωί της Τετάρτης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο πρώην εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρήστος Ζώης. «Με το χάος δεν μπορώ να συνομιλήσω» είπε, διαμηνύοντας παράλληλα ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει στη Νέα Δημοκρατία.

«Από τη Νέα Δημοκρατία με διέγραψαν για τις απόψεις μου. Εγώ δεν έχω αλλάξει απόψεις. Άλλοι έχουν μετακινηθεί. Έκτοτε αγωνιστήκαμε και προσπαθήσαμε πολλοί άνθρωποι να ψάξουμε να βρούμε έναν άλλο δρόμο. Νομίζουμε ότι τον βρήκαμε, δεν έχει δοκιμαστεί αυτός ο δρόμος» δήλωσε σε συνέντευξή του στον Σκάι.

Αναφερόμενος στις πληροφορίες ότι ο Π.Καμμένος προβάλλει ως λύση για τη χώρα το δολάριο, ο κ. Ζώης είπε: «Με το χάος δεν μπορώ να συνομιλήσω. Είμαι ανίκανος, είμαι πολύ μικρός, είμαι ελαχιστότατος. Μπορεί να μιλάει ο Θεός με το χάος. Εγώ έχω μάθει ότι οι άνθρωποι συζητούν με πολύ συγκεκριμένα δεδομένα μπροστά τους».

«Είναι πολύ σημαντικό» συνέχισε «να μην παρασύρουμε τους Έλληνες σε ιδεολογήματα, τα οποία δεν έχουν καμία ισχύ. Είναι επικίνδυνο να λες ότι θα πας στο δολάριο, όταν έχεις υπογράψει τη Συνθήκη της Λισσαβόνας μαζί με τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη, στης οποίας στο 50ό άρθρο αναφέρεται ρητά ότι δεν υπάρχει τρόπος εξόδου από το ευρώ».

«Πρέπει να πούμε στους Έλληνες ότι αυτή η τοποθέτηση ισοδυναμεί με έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση» πρόσθεσε, σημειώνοντας: «Να θυμόμαστε ότι αυτές είναι επικίνδυνες ιδέες, οι οποίες οδηγούν στο πουθενά. Όσες χώρες δολαριοποίησαν την οικονομία τους, πιστεύοντας ότι θα σωθούν, κατέληξαν στο χάος».

Αναφερόμενος στην υπόθεση του non paper, ο κ. Ζώης είπε ότι είχε πιστέψει ότι άκουγε την αλήθεια από τον Πάνο Καμμένο, ότι δηλαδή δεν δόθηκε ποτέ το non paper από τον ίδιο.

«Εγώ δεν έχω στοιχεία. Αυτό όμως που έχω είναι, πριν από ενάμισι περίπου μήνα, μία ανάρτηση στο διαδίκτυο μίας ομάδας νέων επιστημόνων, οι οποίοι με έναν τρόπο λίγο συνθηματικό και υπαινικτικό, αλλά σαφή κατά τη βολή του, λέει ότι μέχρι να αναλάβει την πατρότητα του συγκεκριμένου εγγράφου ο φυσικός του πατέρας το υιοθετούμε εμείς» υποστήριξε ο κ. Ζώης, λέγοντας ότι αυτή είναι μία πρόκληση που πρέπει να απαντηθεί με τρόπο καταλυτικό.

Στο θέμα του non paper αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στον Βήμα 99,5 και ο βουλευτής του κόμματος Παύλος Χαϊκάλης, λέγοντας ότι «με βαρύ όρκο» ο Πάνος Καμμένος τον διαβεβαίωσε ότι δεν έδωσε εκείνος το επίμαχο έγγραφο.

Οι δηλώσεις του Χρ.Ζώη και η αποχώρηση του Δημήτρη Γ.Σταμάτη -η τρίτη κατά σειρά- επιτείνουν την κρίση στο εσωτερικό του κόμματος, εν όψει και της συνεδρίασης της ΚΟ την Πέμπτη. Το αρνητικό κλίμα φανερώνει και το γεγονός το κείμενο που εξέδωσε ο κ. Καμμένος, μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ τη Δευτέρα, δεν το έχουν υπογράψει τέσσερις βουλευτές.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...