Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • 800 γρ. γαρίδες Νο3
  • 250 γρ. μέτρια ώριμο μάνγκο, κομμένο σε κύβους
  • 50 γρ. ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 30 γρ. πιπεριά jalapeno κομμένη σε πολύ μικρούς κύβους
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 20 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • χυμό από 2 λάιμ
  • 4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • ανθό αλατιού, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε βαθύ μεταλλικό σκεύος τοποθετούμε το μάνγκο, το κρεμμύδι, την ψιλοκομμένη πιπεριά, τον κόλιανδρο και το λάιμ. Αλατοπιπερώνουμε και κρατάμε στο ψυγείο.

Βήμα 2

Σε τηγάνι ή σχάρα, ψήνουμε τις γαρίδες για 2΄ από την κάθε πλευρά, αφού πρώτα τις έχουμε μαρινάρει στο ελαιόλαδο, το σκόρδο και το τζίντζερ για 30΄.
Σερβίρουμε σε ρηχό πιάτο ή ξύλο και μπορούμε να γαρνίρουμε με φύτρες της αρεσκείας μας.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...