Ωμά λαχανικά: Είναι το μυστικό για την αιώνια νιότη; (Φωτογραφία)

Ωμά λαχανικά: Είναι το μυστικό για την αιώνια νιότη; (Φωτογραφία)
Δείτε την 29άχρονη Susan Reynolds που υποστηρίζει ότι στα ωμά λαχανικά βασίζεται το μυστικό της νιότης της, αφού όλοι νομίζουν ότι είναι έφηβη.
Κάτι ήξεραν οι αρχαίοι Σπαρτιάτες που τρεφόντουσαν κατά κύριο λόγο με λαχανικά, φρούτα, ξηρούς καρπούς και σπόρους. Μπορεί να μην ακούγονται ιδιαίτερα δελεαστικά, αλλά η 29άχρονη Susan Reynolds υποστηρίζει ότι σε αυτά βασίζεται το μυστικό της νιότης της, αφού όλοι νομίζουν ότι είναι έφηβη.

Η Susan, η οποία κατάγεται από το Εδιμβούργο, έφαγε για τελευταία φορά μαγειρευτό φαγητό πριν από επτά χρόνια και τώρα δεν καταναλώνει τίποτα άλλο παρά μόνο ωμά φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, σπόρους, ξηρούς καρπούς, και όσπρια. Παρά την αδύνατη σιλουέτα της, η Susan καταναλώνει άφθονες ποσότητες φρούτων και λαχανικών κάθε μέρα, ενώ έχει δημιουργήσει και μια σειρά από συνταγές, όπως κρύα σούπα με σπανάκι, μαρούλι και βότανα, για να κάνει τα γεύματά της ακόμη πιο ενδιαφέροντα.

Η υγιεινή διατροφή της που στηρίζεται στην ωμοφαγία δεν θυμίζει σε τίποτα τον τρόπο ζωής της σαν έφηβη, αφού λάτρευε τους κινέζικους μπουφέδες, τα McDonalds και τα σφηνάκια – ζελέ με βότκα. Καταλυτικό γι” αυτή την αλλαγή στάθηκε ένα ταξίδι στην Ινδία, καθώς και η ενασχόληση της με τη γιόγκα.

“Τα οφέλη της ωμοφαγίας περιλαμβάνουν ψυχική διαύγεια, θετικότητα, καλή υγεία, ενέργεια, ακτινοβολία και την ικανότητα να κάνεις επιλογές. Αρκετοί άνθρωποι έχουν σχολιάσει ότι το δέρμα μου μυρίζει ωραία και φαίνεται νεανικό. Οι άνθρωποι μου λένε ότι φαίνομαι πολύ καλά για την ηλικία μου. Είμαι, επίσης, συναισθηματικά ισορροπημένη και ευτυχισμένη» αποκαλύπτει η Susan, η οποία μετέτρεψε το πάθος της για τα ωμά τρόφιμα σε μια επιχείρηση που ονομάζεται Twist and Sprout.

Εκεί, προσφέρει στους συμμετέχοντες υγιεινές διατροφικές επιλογές και τους διδάσκει πώς να εντάξουν στη διατροφή τους τις ωμές ακατέργαστες τροφές.

Τι περιλαμβάνει μία τυπική ημέρα της Susan:

5 am: Ξύπνημα, 750ml νερό με λεμόνι

6.30 am – 8.30 am: γιόγκα

10 am: ένα λίτρο πράσινο χυμό από ένα ολόκληρο μαρούλι, ένα ματσάκι

σπανάκι και ένα ματσάκι βότανα.

11 am – 4 pm: σνακ – ολόκληρα φρούτα, ακατέργαστη σοκολάτα, πράσινο χυμό και superfoods όπως γύρη και μούρα

6 pm: μεγάλη σαλάτα και/ή πράσινη σούπα ή κάποιο άλλο ωμό πιάτο με φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς ή ό,τι έχεις ανάγκη εκείνη την ημέρα.

ΥΓΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...