Ωμέγα-3 : Οι καλύτερες πηγές πρόσληψης

Ωμέγα-3 : Οι καλύτερες πηγές πρόσληψης
Τα ωμέγα-3 είναι θρεπτικά λιπαρά οξέα πολύ ουσιαστικά για τον ανθρώπινο οργανισμό και η πρόσληψή τους μέσω των τροφών έχει γίνει πολύ δημοφιλής.

Ένας από τους δημοφιλέστερους τρόπους πρόσληψης ωμέγα-3 είναι μέσω της κατανάλωσης ψαριών. Εντούτοις, προτού προχωρήσουμε στην αγορά ποσοτήτων ψαριών είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε πως τα ωμέγα-3 δεν βρίσκεται σε ίδιες ποσότητες σε όλα τα είδη τους.

Τα ωμέγα-3 προσλαμβάνονται κυρίως μέσω της κατανάλωσης των ωκεάνιων ψαριών. Αυτό σημαίνει πως, αν θέλουμε να βρούμε τα καλύτερα ψάρια για την παροχή ωμέγα-3, είναι σημαντικό να αναζητούμε τα ψάρια κρύου νερού που είναι πιο λιπαρά και η κύρια τροφή τους είναι τα φύκια.

Ποια ψάρια, όταν καταναλώνονται, είναι η καλύτερη πηγή ωμέγα-3;
Οι σαρδέλες και οι ρέγγες συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των ψαριών τα οποία είναι καλές πηγές ωμέγα-3. Πέρα όμως από τα ίδια τα ψάρια, υπάρχουν συμπληρώματα διατροφής από ιχθυέλαια τα οποία, όταν λαμβάνονται, προσφέρουν πολυάριθμα οφέλη στην υγεία.

Ειδικά, μάλιστα, τα τελευταία χρόνια τα ιχθυέλαια ως συμπληρώματα έχουν γίνει αρκετά δημοφιλή. Ο κυριότερος λόγος που ο κόσμος προτιμά ένα συμπλήρωμα ιχθυελαίων από την κατανάλωση ψαριών, που είναι η φυσική πηγή ωμέγα-3, είναι η ασφάλεια που παρέχει.

Αρκετά ψάρια συγκρατούν στο σώμα τους μεγάλες ποσότητες βαρέων μετάλλων και διοξινών που βρίσκονται στις θάλασσες, με αποτέλεσμα όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες, αυτά να εναποτίθενται στον ανθρώπινο οργανισμό και να προκαλούν βλάβες.

Τα συσκευασμένα ιχθυέλαια αποτρέπουν αυτόν τον κίνδυνο, γιατί είναι απαλλαγμένα από βαρέα μέταλλα, διοξίνες και τοξίνες και καθίστανται ασφαλέστερα για τον άνθρωπο.

Οι πρόσθετες πηγές λήψης ωμέγα-3 Οι χορτοφάγοι ή εκείνοι που για κάποιο λόγο έχουν αποκλείσει τα ψάρια από τη διατροφή τους, έχουν μερικές καλές εναλλακτικές επιλογές αναζήτησης φυσικών πηγών για την πρόσληψη ωμέγα-3.

Η κυριότερη εναλλακτική πολύ καλή πηγή είναι σπόροι του λιναριού. Αυτοί μπορεί να καταναλωθούν αυτούσιοι ή να γίνει επεξεργασία τους ώστε να παραχθεί έλαιο από λινάρι. Το λινάρι είναι προϊόν πολύ υψηλής περιεκτικότητας σε ωμέγα-3, με ποσοστό 55% σε κάθε σπόρο του, δηλαδή έξι φορές περισσότερο από την ποσότητα που συναντάμε στα ψάρια. 

ΥΓΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...