1ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου: Ταξιδεύοντας με τα έργα της Ζωρζ Σαρή

Την Παρασκευή 15/03/2024 στο 1ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αφιερωμένη στη συγγραφέα Ζωρζ Σαρή με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή της. Προσκεκλημένος στο σχολείο ο ιστορικός και υπεύθυνος του αρχειακού υλικού των εκδόσεων Πατάκη Κωνσταντίνος Μπαϊρακτάρης, ο οποίος μίλησε στους μαθητές και στις μαθήτριες για τη ζωή και το έργο της αγαπημένης συγγραφέα.

Τα παιδιά παρακολούθησαν τη βιωματική παρουσίαση της βιογραφίας και της εργογραφίας της Ζωρζ Σαρή με καθοδηγητή τον κ. Μπαϊρακτάρη και μυήθηκαν στα μυστικά της ζωής της, τα οποία καθόρισαν και τη συγγραφική της πορεία.

Η εκδήλωση συντονίστηκε από τις φιλολόγους του σχολείου κ. Γουργουλέτη, κ. Ξάνθη, κ. Νταλταγιάννη και κ. Μήτρου, που διδάσκουν το μάθημα της λογοτεχνίας στις τρεις τάξεις. Οι μαθητές κάθε τάξης είχαν διαβάσει από ένα μυθιστόρημα της Ζωρζ Σαρή και είχαν ετοιμάσει βιβλιοπαρουσιάσεις, ασκήσεις δημιουργικής γραφής, χειροτεχνίες, κατασκευές κλπ, που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Στο τέλος έφυγαν ευχαριστημένοι έχοντας ανανεώσει το ραντεβού τους για νέες συγκινήσεις, αγωνίες και συναρπαστικές περιπέτειες μέσα από τα βιβλία της αγαπημένης Ζωρζ Σαρή. Γιατί το ταξίδι στον κόσμο της λογοτεχνίας δεν τελειώνει ποτέ!



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...