13-14 Αυγούστου τα Μακρυγιάννεια στο Κροκύλειο Δωρίδος

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Τα ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΕΙΑ αποτελούν  ένα  θεσμοθετημένο φεστιβάλ του Συλλόγου  Κροκυλιωτών Ο Μακρυγιάννης που πραγματοποιούνται στην γενέτειρα του  στρατηγού, το Κροκύλειο Δωρίδας, με την στήριξη πάντα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.  Τα πρώτα Μακρυγιάννεια πραγματοποιήθηκαν το Πάσχα του 1975 και στη συνέχεια επαναλαμβάνονται περιοδικά ανά 2 ή 4 χρόνια μεταφερόμενα τον Αύγουστο όπου υπάρχουν περισσότεροι επισκέπτες και παραθεριστές. Στην πορεία του ο θεσμός φιλοξένησε πολλές αξιόλογες παραστάσεις με κορυφαία ίσως την εμφάνιση των μπαλέτων Bolshoi (Μπολσόι) το 1991.

Προκειμένου να διασωθεί αλλά και να ενισχυθεί ο θεσμός των Μακρυγιαννείων με στόχο την διεξαγωγή τους κάθε χρόνο, το Δίκτυο Δελφών κατέθεσε πρόταση στην Αναπτυξιακή Φωκική Α.Ε. στο πλαίσιο του Μέτρου 19 «Τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων CLLD/LEADER» του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης 2014-2020 η οποία και εγκρίθηκε.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης τα φετινά Μακρυγιάννεια 2023 γίνονται υπό την αιγίδα του Δήμου Δωρίδος και φιλοξενούν μουσικές, εικαστικές, αθλητικές κ.α. εκδηλώσεις όπως οι ζωντανές εμφανίσεις του Αργύρη Λούλατζη και των Χαΐνηδων στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Κροκυλείου, στις 13 και 14 Αυγούστου και μία αναδρομική έκθεση ζωγραφικής Κροκυλιωτών ζωγράφων εντός του σχολικού κτιρίου που θα λειτουργήσει πριν την έναρξη των δύο παραστάσεων. Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν στις 16 Αυγούστου με τον καθιερωμένο χορό των γαμπρών και νυφών συνοδεία της παραδοσιακής κομπανίας του Λουκά Κιντώνη.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...