15 χώρες στήριζαν το σχέδιο Σόιμπλε για Grexit!

Χανς-Βέρνερ Ζιν: Βγείτε από το ευρώ για να σωθείτε!

 Το σκοτεινό σχέδιο του Grexit, που προωθούσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είχε τεράστια υποστήριξη εντός Eurogroup! Την αποκάλυψη έκανε ο ο γερμανός οικονομολόγος Χανς-Βέρνερ Ζιν,  πρώην πρόεδρος του οικονομικού Ινστιτούτου IfO, που έγινε γνωστός στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι η χώρα δεν έχει μέλλον στο ευρώ. Ο ίδιος έχει εκφραστεί πολλές φορές, υπέρ της ελληνικής εξόδου από το κοινό νόμισμα, τονίζοντας  ότι η ανάκαμψή της ελληνική Οικονομίας, είναι εφικτή μόνο με αποχώρηση και υποτίμηση του εθνικού νομίσματος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην DW ο Χανς-Βέρνερ Ζιν, όπου παρουσίασε και του νέο του βιβλίο «Μαύρος Ιούνιος», αποκαλύπτει ότι μία περίπτωση χώρας που δεν πληροί τα κριτήρια για το κοινό νόμισμα, είναι και η Ελλάδα. «Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήθελε να δρομολογήσει ήδη το καλοκαίρι του 2015 την έξοδό της και είχε φέρει στο πλευρό του και 15 υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης», αποκαλύπτει ο Γερμανός οικονομολόγος.

Το σχέδιο, φαίνεται να είχε πολύ μεγαλύτερη υποστήριξη, από ότι είχε γίνει γνωστό εκείνο το διάστημα. Ένα σχέδιο, που «ανετράπη με μια κοινή ενέργεια του Φρανσουά Ολάντ και της Άγκελα Μέρκελ». Ο ίδιος, που τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ του Grexit, χαρακτήρισε  λανθασμένη την απόφαση που ελήφθη. «Η Ελλάδα θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση εάν αποχωρούσε από τη ζώνη του ευρώ, επειδή θα μπορούσε να υποτιμήσει το νόμισμά της και να ξεκινήσει την οικονομική της ανάκαμψη», ανέφερε.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...