6 λόγοι που έχεις ακμή ακόμα και σε μεγαλύτερη ηλικία

6 λόγοι που έχεις ακμή ακόμα και σε μεγαλύτερη ηλικία
Η ακμή είναι ένα πρόβλημα που βασανίζει πολλούς εφήβους αλλά και γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας. Αν και εσύ ανήκεις στην κατηγορία αυτή και δε μπορείς να καταλάβεις για ποιο λόγο έχεις ακμή ενώ δεν είσαι πλέον κάτω των 18, διάβασε 6 λόγους που μπορεί να ευθύνονται για αυτό το πρόβλημα.

Έρευνες έχουν δείξει πως όσες γυναίκες χρησιμοποιούν πολλά προιόντα περιποίησης για τα μαλλιά τους έχουν πρόβλημα ακμής, ειδικά αν κοιμούνται με τα μαλλιά λυτά.

Αν έχεις ακμή πολλοί δερματολόγοι υποστηρίζουν πως ίσως φταίνε ορμονικές διαταραχές που μπορεί να έχεις, όπως είναι οι πολυκυστικές ωοθήκες. Σε αυτή την περίπτωση επισκέψου έναν γυναικολόγο για να κάνεις κάποιες εξετάσεις και να μάθεις αν έχεις κάποιο πρόβλημα με τις ορμόνες σου.

Το make up σε πολλές γυναίκες δημιουργεί μαύρους πόρους και αν ανήκεις και εσύ σε αυτή την κατηγορία τότε υπάρχει λύση. Χτύπησε καλά το ασπράδι ενός αβγού στο μίξερ και ύστερα άπλωσέ το στα σημεία του προσώπου που έχεις μαύρους πόρους. Άστο μέχρι να απορροφηθεί τελείως και μετά ξέπλυνε το πρόσωπό σου. Επανέλαβε 1-2 φορές το μήνα και θα δεις σημαντική βελτίωση.

Ένας άλλος λόγος που μπορεί να έχεις πολλούς μαύρους πόρους και ερεθισμό στο πρόσωπό σου είναι αν κάνεις συχνά απολέπιση. Ειδικοί τονίζουν πως δεν πρέπει να απολεπίζεις το δέρμα σου πολύ συχνά καθώς δημιουργείς περισσότερο κακό απ’ότι καλό!

Πολλοί δερματολόγοι τονίζουν πως το πολύ αντιηλιακό δεν κάνει καλό στο δέρμα σου και γι’αυτό η καλύτερη λύση είναι απλά να αποφεύγεις τον ήλιο ή να φοράς αντιηλιακά χωρίς λάδι.

Χρησιμοποίησε φυσικά έλαια για το πρόσωπό σου και θα δεις μεγάλη βελτίωση στην ακμή σου καθώς έτσι το δέρμα σου θα παραμένει ενυδατωμένο. Απέφυγε οτιδήποτε μη φυσικό! Ένα πολύ καλό έλαιο είναι το έλαιο καρύδας!

ΥΓΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...