8 δις ευρώ άντλησε η Deutsche Bank με την νέα ΑΜΚ

Ολοκληρώθηκε ακόμα μία αύξηση κεφαλαίου της Deutsche Bank

Περίπου 8 δις ευρώ άντλησε σήμερα η  Deutsche Bank  μετά την ολοκλήρωση της πιο πρόσφατης αύξησης μετοχικού  κεφαλαίου (ΑΜΚ).  Η τράπεζα, που μέσα στα τελευταία χρόνια, έχει βρεθεί στο επίκεντρο σκανδάλων και έχει πληρώσει πάνω από 15 δις ευρώ, σε συμβιβασμούς για να γλυτώσει τα χειρότερα, τώρα προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις πιέσεις που αντιμετωπίζει ο τραπεζικός κλάδος και να προχωρήσει σε νέες επενδύσεις. Το επόμενο στάδιο, περιλαμβάνει την  εισαγωγή στο χρηματιστήριο μειοψηφικού πακέτου μετοχών, θυγατρικής της τράπεζας που έχει αντικείμενο τη διαχείριση κεφαλαίων.

 Αυτή είναι η τέταρτη στη σειρά, αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από το 2010. Ο Γερμανικός Κολοσσός έχει κάνει πρακτική, κάτι που  στο παρελθόν είχε χαρακτηριστεί από τον διευθύνοντα σύμβουλο Τζον Κράιαν ως η «ύστατη λύση». Στην τελευταία επταετία, η τράπεζα, έχει αντλήσει πάνω από 30 δις ευρώ, σχεδόν το σύνολο της κεφαλαιοποίησής της που φτάνει τα 32,5 δις.

Στο τελευταίο επεισόδιο, του σήριαλ αναζήτησης χρηματοδότησης, η τράπεζα,  προχώρησε στην έκδοση 687,5 εκατ. μετοχών στην τιμή των 11,65 ευρώ έκαστη. Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται πηγές με γνώση των εξελίξεων,  το 80% των υφιστάμενων μετόχων αγόρασαν  τις νέες μετοχές και τους υπόλοιπους να έχουν πουλήσει τα δικαιώματά τους.

Η ΑΜΚ έγινε με τη πλήρη στήριξη των βασικών μετόχων της τράπεζας,  που αυτή τη στιγμή, είναι μια ισχυρή  ομάδα επενδυτών από το Κατάρ, την αμερικανική Blackrock και τους Κινέζους του HNA. Οι βασικοί μέτοχοι, φαίνεται να αγόρασαν τις νέες μετοχές, ώστε να μην μειωθεί το μερίδιό τους στην μετοχική σύνθεση της τράπεζας.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/278402-8-dis-eyro-antlese-e-Deutsche-Bank-me-ten-nea-AMK ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...