«Παγώνει» η αύξηση της στρατιωτικής θητείας

«Παγώνει» η αύξηση της στρατιωτικής θητείας
Στα συρτάρια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα μείνει προς το παρόν το θέμα της αύξησης της στρατιωτικής θητείας.
Το «πάγωμα» ανακοίνωσε ο ίδιος ο υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος από τη Λάρισα, αν και όπως είπε βρήκε ομόφωνες εισηγήσεις όλων των επιτελείων για αύξηση της θητείας.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο, το θέμα έχει μεγάλες κοινωνικές διαστάσεις και αφορά στη νεολαία, το πιο ευαίσθητο κομμάτι του ελληνικού λαού, το οποίο έχει υποστεί μεγάλα δεινά από την οικονομική κρίση μεταξύ των οποίων και η ανεργία.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστηρίζει ότι, σε τέτοιου είδους ζητήματα, «οι οποίοι χειρισμοί μπορούν να επηρεάσουν κατά δραματικό τρόπο ακόμη και την ψυχολογία των νέων ανθρώπων, χωρίς να έχει υπάρξει μελέτη εκ των προτέρων όλων των κοινωνικών δεδομένων και κάθε άλλης κοινωνικής διάστασης του θέματος, κάθε τέτοιος χειρισμός, θεωρώ ότι δεν ενδείκνυται».

Κατά τα άλλα ο κ. Παναγιωτόπουλος επανέλαβε για μία ακόμη φορά την αντίθεσή του σε άλλες περικοπές στις απολαβές όσων υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις.

«Φούσκα απεδείχθη η κυβερνητική εξαγγελία περί αύξησης της στρατιωτικής θητείας. Απαρνούνται για ψηφοθηρικούς λόγους ένα ευεργετικό μέτρο που θα αναζωογονούσε την Εθνική μας Άμυνα», σχολιάζει η Χρυσή Αυγή επαναφέροντας την πρότασή της  για 14μηνη θητεία και υποχρεωτική στράτευση ανδρών και γυναικών στα 18 έτη.

ΚΟΙΝΩΝΙΑΠηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...