Εκπληκτικό: Δείτε τις 13 ευγενικές κατασκευές που έφτιαξαν άνθρωποι για τα ζώα!

κατασκευές για ζώα

Εκατοντάδες πόλεις, αυτοκινητόδρομοι υψηλών ταχυτήτων και εκατομμύρια αυτοκίνητα που ολοένα δρουν ενάντια στην φύση. Και ποιος υποφέρει περισσότερο από αυτή την τεχνολογική πραγματικότητα; Οι τετράποδοι φίλοι μας. Ωστόσο, η ευγένεια έχει μια μοναδική ικανότητα: μπορεί να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο.

Θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας μερικά παραδείγματα μοντέρνων εφευρέσεων που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για τα ζώα.

1. Μια γέφυρα για τα πλάσματα του δάσους, Καναδάς

Αυτή η αερογέφυρα σε ένα πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο δημιουργήθηκε για να εξασφαλίσει το πέρασμα των άγριων ζώων από την εθνική οδό στο Εθνικό Πάρκο Banff.

2. Ταΐστρες για τα κολιμπρί, Τζόρτζια, ΗΠΑ

Οι ταΐστρες για τα κολιμπρί σχεδιάστηκαν με κόκκινο χρώμα επειδή αυτό προσελκύει τα πουλιά στο νέκταρ. Με αυτό τον τρόπο, οι άνθρωποι μπορούν να ταΐζουν τα πουλιά στην Κόστα Ρίκα, τη Τζόρτζια των ΗΠΑ και σε άλλες περιοχές.

3. Τούνελ χελώνας, νησί Χονσού, Ιαπωνία

Η εταιρία σιδηροδρόμων West της Ιαπωνίας δημιούργησε ειδικά τούνελ για τις χελώνες με σκοπό να τις σώσουν από τις ρόδες των τραίνων.

4. Συμπλέγματα διαμερισμάτων για τα πουλιά στα πάρκα του Λονδίνου

Το γραφείο έρευνας Fieldworks του Λονδίνου ενσωμάτωσε ένα καλλιτεχνικό και περιβαλλοντικό έργο με την οικοδόμηση ασυνήθιστων σπιτιών για πουλιά. Χάρις στα επιδέξια χέρια του Bruce Gilchrist και του Jo Joelson μπορούμε να δούμε τα μεγάλα ξενοδοχεία πουλιών στα πάρκα του Λονδίνου.

5. Ένα τούνελ για ζώα κάτω από αυτοκινητόδρομο, Φινλανδία

Τα πλάσματα του δάσους μπορούν να περάσουν μέσα από τα βολικά τούνελ κάτω από τον αυτοκινητόδρομο ανά πάσα στιγμή.

6. Ένα μηχάνημα αυτόματης πώλησης δίνει τροφή σε αδέσποτα ζώα

Στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε πώς το μηχάνημα αυτόματης πώλησης της Τουρκικής εταιρίας Pugedon διανέμει επιτυχώς τρόφιμα σε αδέσποτα ζώα της Κίνας. Για 20 γραμμάρια ζωοτροφής θα πρέπει να τοποθετηθεί ένα πλαστικό μπουκάλι στην εσοχή.

7. Αεροδρόμιο πουλιών, Βίλνιους, Λιθουανία

«Αεροδρόμιο για πουλιά» είναι μια επιγραφή που εμφανίζεται στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας, το Βίλνιους κατά τη διάρκεια ενός έργου που ονομάζεται TinyRoadSign. Σκοπός του είναι να υπενθυμίσει στους ανθρώπους πως δεν είναι οι μόνοι κάτοικοι της πόλης.

8. Μια γέφυρα για τη μετανάστευση των καβουριών, Αυστραλία

Πρόκειται για μια κατασκευή που δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει τη μοναδική μετανάστευση εκατομμυρίων κόκκινων καβουριών στη Χερσόνησο των Χριστουγέννων.

9. Διάβαση πεζών για σκαντζόχοιρους, Λιθουανία

Κατά τη διάρκεια ενός περιβαλλοντικού έργου στη Λιθουανία, δημιουργήθηκε μια διάβαση πεζών για σκαντζόχοιρους: η καλύτερη υπενθύμιση για όλους τους οδηγούς, όπως αναφέρει το tonwtiko.

10. Μια πισίνα ελεφάντων σε ένα πάρκο για σαφάρι, Ιαπωνία

Πρόκειται για μια πισίνα 65 μέτρων που χτίστηκε ιδιαίτερα για ελέφαντες σε ένα πάρκο για σαφάρι στους πρόποδες του Όρους Φούτζι.

11. Ράντσο Caboodle, ΗΠΑ

Το ράντσο εκτείνεται σε 40 στρέμματα και δημιουργήθηκε το 2003 στην Φλόριντα από τον Craig Grant. Μεταξύ των μικρών αιθουσών πόλης, τα ελαιοτριβεία και τα σπίτια, περπατούν οι νόμιμοι ιδιοκτήτες του τόπου: 500 χαρούμενες γάτες.

12. Μονοπάτια για πάπιες, Ηνωμένο Βασίλειο

Ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που ονομάζεται Canal & River Trust φροντίζει τις εσωτερικές πλωτές οδούς της Αγγλίας και της Ουαλίας. Δημιούργησε μονοπάτια για πάπιες στους δρόμους κατά μήκος των λιμνών. Οι λευκές γραμμές διαχωρισμού και οι σιλουέτα της πάπιας υπενθυμίζουν στους ανθρώπους να φροντίζουν τη φύση.

13. Χώρος στάθμευσης για σκύλους

Το Γερμανικό κατάστημα ΙΚΕΑ έχει 3 χώρους «στάθμευσης» σκύλων ώστε οι ιδιοκτήτες να μην αφήνουν τα κατοικίδιά τους μέσα στα αυτοκίνητα.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...