Aξιοποιούνται τα ολυμπιακά ακίνητα σε Μαρκόπουλο και Γαλάτσι

Aξιοποιούνται τα ολυμπιακά ακίνητα σε Μαρκόπουλο και Γαλάτσι
Δύο παρατημένα από το 2004 Ολυμπιακά ακίνητα, το Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου και το Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου, πρόκειται να αξιοποιηθούν μέσω διαγωνισμών που προκυρήσσει το ΤΑΙΠΕΔ.
Οι διαγωνισμοί προκηρύχθηκαν χθές, θα είναι σε μία φάση, και αναμένεται να ολοκληρωθούν προς το τέλος του 2014 (συγκεκριμένα στο τέταρτο τρίμηνο).

Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΤΑΙΠΕΔ, στόχος του είναι η αξιοποίηση των δύο Ολυμπιακών ακινήτων, που του μεταβιβάστηκαν πρόσφατα και επί δέκα έτη υποαξιαποιούνται ή έχουν εγκαταλειφθεί.

Η παραχώρηση θα είναι μακροχρόνια και οι υφιστάμενες αθλητικές χρήσεις θα διατηρηθούν, προκειμένου να δημιουργηθούν σύγχρονες αθλητικές υποδομές.

Εκτός του τιμήματος, το όφελος για το Δημόσιο είναι ότι θα υπάρξει και εξοικονόμηση πόρων από την σημερινή επιβάρυνση με υψηλά κόστη συντήρησης.

Επίσης, το ΤΑΙΠΕΔ προκηρύσσει διεθνή διαγωνισμό για την αξιοποίηση του παραθαλάσσιου ακινήτου στην περιοχή Σαμπάριζα της Ερμιόνης, έκτασης 170 περίπου στρεμμάτων, με σκοπό την ανάπτυξη τουριστικού παραθεριστικού χωριού.

OIKONOMIA



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...