Η χρηστή διοίκηση αποτυπώνεται και στη διαχείριση των οικονομικών του δήμου. Η διαχείριση των οικονομικών του δήμου αποτελεί το βασικότερο κριτήριο για τη χρηστή διοίκηση οποιουδήποτε δημόσιου φορέα εν προκειμένω του δήμου.
Δεν είναι δυνατόν να γίνονται έργα με προφορικές εντολές δημάρχου και αντιδημάρχων επικαλούμενοι τις φυσικές καταστροφές για ευνόητους λόγους.
Δεν είναι δυνατόν να επισκευάζονται οχήματα του δήμου χωρίς κανένα δημοτικό έγγραφο και να καλούνται οι επόμενοι να πληρώσουν μη σύννομες οφειλές.
Δεν είναι δυνατόν να αφαιρούνται από τον εγκεκριμένο Π/Υ του δήμου ποσά που καθιστούν αδύνατη τη λειτουργία του δήμου. Για τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου αφαιρέθηκε με αναμόρφωση το ποσό των 30.000€ ώστε να μπουν εμπόδια στη διοργάνωση της εκδήλωσης.
Δεν είναι δυνατόν να έχει εξαντληθεί το αποθεματικό του δήμου 4 μήνες πριν λήξη η δημοτική περίοδος και να μην μπορεί να αντιμετωπισθεί οποιοδήποτε έκτακτο φαινόμενο στους πιο δύσκολους μήνες του χρόνου.
Όταν δεν εφαρμόζονται οι νόμιμες διαδικασίες δεν υπάρχει έλεγχος, διαφάνεια και χρηστή διοίκηση στην οικονομική διαχείριση του δήμου.
Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκε η τοποθέτηση του επικεφαλής της ΑΔΚΝ Γιάννη Μπουλέ στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ κατά την οποία επεσήμανε τα ακόλουθα:
Τα καλά λόγια του πρώην αντιδημάρχου κ. Κοτσανά προς τον αντιδήμαρχο οικονομικών κ. Παπαβασιλείου στοχεύουν σε συμψηφισμούς για να μην φανεί η αλήθεια.
Κανείς δεν γνωρίζει πόσα οφείλει σήμερα ο δήμος, γιατί η διοίκηση Λουκόπουλου με προφορικές εντολές έκανε τις δουλειές της χωρίς να φαίνεται ότι χρωστάει.
Άδειασαν προεκλογικά το ταμείο του δήμου με πρόσχημα τις φυσικές καταστροφές χωρίς να λένε πόσα χρωστάνε, σε ποιόν τα χρωστάνε και πιο έργο έγινε.
Ενώ για τη Ναυμαχία πλήρωναν οι ίδιοι 65.000€ άφησαν στο ταμείο για φέτος 30.000€, και στο αποθεματικό του δήμου μόνο 4.000€. Που θα βρεθούν τα υπόλοιπα ;
Ο αντιδήμαρχος κ. Παπαβασιλείου δήλωσε ότι δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για τους μισθούς των υπαλλήλων που ήλθαν στο δήμο μέσω της κινητικότητας. Σ’ αυτούς δεν περιλαμβάνεται ούτε ένας μηχανικός που τόσο έχει ανάγκη ο δήμο μας.
Η δημοτική αρχή Λουκόπουλου παρέλαβε το δήμο χωρίς χρέη και με 1,4 εκατ. € στο ταμείο. Αρνήθηκε όμως ο κ. Λουκόπουλος την παράδοση και παραλαβή του δήμου και to 2014 και τώρα. Προφανώς γιατί γνωρίζει την αλήθεια και θέλει να την αποφύγει.
Η σημερινή δημοτική αρχή πρέπει να προχωρήσει σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα αυτό.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...