Financial Times: Συμφώνησαν οι 28 – Το πρωί η απάντηση Νταβούτογλου

Financial Times: Συμφώνησαν οι 28 – Το πρωί η απάντηση Νταβούτογλου

Κατηγορία

kchalkiadakis
Παρασκευή 18/03/2016 – 00:23

Financial Times: Συμφώνησαν οι 28 - Το πρωί η απάντηση Νταβούτογλου

ΣΤΙΣ 08:00 ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΥΣΚ-ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ                              

Συμφώνησαν οι 28 ηγέτες στο κείμενο της πρότασης Τουσκ, όπως μεταδίδει ο Peter Spiegel των Financial Times.

Πλέον, όλα εξαρτώνται από το αν θα γίνει δεκτό από τον Αχμέτ Νταβούτογλου κατά την αυριανή συνάντηση με Τουσκ και Γιούνκερ.

#EU official says 28 leaders have agreed text of #Turkey deal close to @DonaldTusk‘s original text. Up to @Ahmet_Davutoglu to accept.

— Peter Spiegel (@SpiegelPeter) March 17, 2016

 

Το πρωί της Παρασκευής η συνάντηση Τουσκ-Γιούνκερ-Νταβούτογλου

Στις 08:00 το πρωί της Παρασκευής αναμένεται να συναντηθούν Ντόναλντ Τουσκ, Αχμέτ Νταβούτογλου και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να παρουσιαστεί στον Τούρκο Πρωθυπουργό το σχέδιο που κοινοποίησε το βράδυ της Πέμπτης ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο προβλέπει μεγάλη κινητοποίηση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε υποστήριξη στην Ελλάδα στο τεχνικό επίπεδο, έτσι ώστε να νομιμοποιηθεί και να καταστεί βιώσιμος ο μηχανισμός επανεισδοχής προσφύγων και επιστροφής μεταναστών στην Τουρκία.

Στο μεταξύ, ο Τούρκος πρωθυπουργός διεμήνυσε την Πέμπτη ότι δεν θα δεχθεί μια πρόταση «που θα μετέτρεπε την Τουρκία σε ανοιχτή φυλακή για μετανάστες», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι παρατηρεί δυσκολίες εντός της Ε.Ε. στην εκπλήρωση των όρων της τουρκικής πρότασης.

«Παρατηρούμε ότι υπάρχουν κάποιες δυσκολίες εντός της ΕΕ ως προς την εκπλήρωση αυτών των όρων της τουρκικής πρότασης», είπε χαρακτηριστικά ο Νταβούτογλου στους δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο της Άγκυρας.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...