Fuel pass: Νέα επιδότηση καυσίμων, περισσότεροι οι δικαιούχοι – Όλα τα τελευταία σενάρια

Fuel Pass: Διαδοχικές παρατάσεις της επιδότησης καυσίμων μέχρι και το τέλος του χρόνου με περισσότερους δικαιούχους σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο προκειμένου να συμπληρώσει το πλέγμα προστασίας κατά της ακρίβειας που ροκανίζει το εισόδημα των νοικοκυριών.

Η αύξηση του ΑΕΠ κατά 7% το πρώτο τρίμηνο του χρόνου είναι λόγος για χαμόγελα στο οικονομικό επιτελείο που διαπιστώνει ότι υπάρχουν τα περιθώρια να προχωρήσει σε μια νέα επιδότηση καυσίμων με περισσότερους δικαιούχους και ίσως και λίγα περισσότερα χρήματα.

Fuel Pass: Τα στοιχεία που θα κλειδώσουν τα μέτρα
Η απροσδόκητα καλή πορεία της οικονομίας το πρώτο τρίμηνο του χρόνου η οποία συνοδεύτηκε και από μια καλή πορεία των φορολογικών εσόδων φαίνεται ότι έπεισε το υπ. Οικονομικών να προχωρήσει σε νέα μέτρα για τα καύσιμα τα οποία όλοι ήξεραν ότι θα έρθουν, αλλά μετά το τέλος του μήνα. Ωστόσο, η ένδειξη του πρώτου τριμήνου είναι μια πρώτη θετική ένδειξη αλλά η αβεβαιότητα παραμένει υψηλή λόγω της αυξημένης διεθνούς συγκυρίας.

Για τον λόγο αυτό, οι επιτελείς του υπ. Οικονομικών θέλουν να έχουν και μια εικόνα από τα έσοδα του Ιουνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πορεία των φορολογικών εσόδων για τον Μάιο ήταν καλύτερη από αυτή του Απριλίου όταν καταγράφηκε υπέρβαση έναντι του στόχου κατά 1,73 δισ. ευρώ. Με δεδομένο ότι ο ΕΝΦΙΑ ήταν σημαντικά μειωμένος σε σχέση με το 2021, το υπ. Οικονομικών θέλει να ξεκαθαρίσει ποιοι εξόφλησαν τον φόρο σε 1 δόση και ποιοι θα συνεχίσουν να πληρώνουν και τον Ιούνιο. Μαζί με την εικόνα για τα συνολικά φορολογικά έσοδα στο 20ήμερο του Ιουνίου, το υπουργείο θα πάρει τις τελικές του αποφάσεις για το ποιοι θα επιδοτηθούν και πόσο.

Αν επιβεβαιωθεί ότι η υπέρβαση των εσόδων έχει μόνιμα χαρακτηριστικά, σε πρώτη φάση εξετάζεται η παράταση της επιδότησης των καυσίμων που ενεργοποιήθηκε για το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου με αύξηση των δικαιούχων. Η αύξηση της περιμέτρου των δικαιούχων θα γίνει με την αναθεώρηση προς τα πάνω του οικογενειακού εισοδήματος, από τα 30.000 ευρώ που ισχύει για το μέτρο που υλοποιείται αυτόν τον καιρό. Με βάση δηλώσεις αρμοδίων πηγών του υπ. Οικονομικών, θα καταβληθεί προσπάθεια να ενισχυθεί μεγαλύτερο μέρος της μεσαίας τάξης.

eleftherostypos.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...