H δικογραφία για την υπόθεση Novartis επιστρέφει στην τακτική δικαιοσύνη και μια εισαγγελική διάταξη «λύνει» τα χέρια της Ελένης Τουλουπάκη

H δικογραφία για την υπόθεση Novartis επιστρέφει στην τακτική δικαιοσύνη και μια εισαγγελική διάταξη «λύνει» τα χέρια της Ελένης Τουλουπάκη

Το FBI έδωσε «διαβατήριο αξιοπιστίας» στους προστατευόμενους- στην Ελλάδα- μάρτυρες για την Novartis

Την ώρα που η δικογραφία για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis πρέπει να επιστρέφει αμέσως και χωρίς καμία γραφειοκρατική καθυστέρηση στην τακτική δικαιοσύνη, η αμερικανική Δικαιοσύνη που διερευνά την υπόθεση, ζήτησε και συνάντησε τους προστατευόμενους -από την ελληνική δικαιοσύνη μάρτυρες- εκτός ελληνικών συνόρων. Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση έγινε προ ημερών σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα και οι προστατευόμενοι μάρτυρες συνοδεύονταν από Έλληνες εισαγγελείς. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα οι αμερικανικές αρχές αφού άκουσαν την αρχική ενημέρωση των μαρτύρων , αποφάσισαν τελικά να περάσουν και στην επίσημη διαδικασία της παροχής στοιχείων εκ μέρους τους , γεγονός που σημαίνει πως τίθενται πλέον υπό διερεύνηση και από το FBI όσα κατέθεσαν.  Δηλαδή για τους Αμερικανούς οι μάρτυρες είναι αξιόπιστοι και όχι “κουκουλοφόροι” όπως τους αποκαλούν οι υπ0ό έρευνα πολιτικοί στην Ελλάδα. 

Οι Αμερικανοί ακολουθούν την φόρμουλα που είχαν ακολουθήσει και με τους προστατευόμενους μάρτυρες της δίκης του δικογραφίας, οι οποίοι δια του δικηγόρου Παυλου Σαράκη είχαν προσφύγει στις ΗΠΑ εναντίον της εταιρίας Novartis, ανοίγοντας έναν τεράστιο κύκλο ερευνών. Μάλιστα λέγεται πως έχουν γίνει στο παρελθόν ανάλογες συναντήσεις μεταξύ FBI και προστατευόμενων-από την Αμερικανική Δικαιοσύνη- μαρτύρων και εξετάσεις τους , σε ευρωπαϊκή πόλη.

Η δικογραφία της υπόθεσης θα πρέπει αμέσως να επιστρέψει στην εισαγγελέα κατά της διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η οποία μπορεί να ξεκινήσει αμέσως ενέργειες για την περαιτέρω διερεύνηση τυχόν αξιοποίνων πράξεων και των πολιτικών προσώπων (πέραν του αδικήματος του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που διερευνάται ήδη). Μάλιστα τα χέρια της είναι λυμένα καθώς πλέον δεν είναι «μηνυμένη» από – κάποια από τα- πολιτικά πρόσωπα τα οποία τίθενται υπό έρευνα. Κι αυτό γιατί  ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής , έθεσε στο αρχείο τις μηνύσεις τις οποίες είχαν υποβάλλει πολιτικά πρόσωπα κατά των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς για την υπόθεση Novartis  . Στο δια ταύτα της διάταξης αρχειοθέτησης που υπογράφει ο κ.Αγγελής, αναφέρεται ότι «για τους λόγους αυτούς απορρίπτουμε: α) Την από 16-2-18 μηνυτήρια αναφορά του Δημ. Αβραμόπουλου, β) την από 20-2-18 μηνυτήρια αναφορά του Ευάγγελου Βενιζέλου και γ) την από 5-2-18 μηνυτήρια αναφορά του Αντ. Σαμαρά κατά των : α) Ελένης Τουλουπάκη, αντιεισαγγελέως Εφετών,  β) Χρήστου Ντζούρα Εισαγγελεως Πρωτοδικών και γ) Στ. Μανώλη, αντιεισαγγελέως Πρωτοδικών .

Στο σκεπτικό αναφέρεται επίσης: «Οι καταγγελλόμενοι εισαγγελικοί λειτουργοί ενήργησαν νομοτύπως , νομίμως και εντός του πλαισίου των υπηρεσιακών των καθηκόντων και υποχρεώσεων. Ουδεμία δε κατάχρηση εξουσίας ή οπουδήποτε άλλο ποινικό αδίκημα διέπραξαν , κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis. Κατά συνέπεια , οι υπό κρίση μηνύσεις, αναφορές, εγκλήσεις κατά των εισαγγελικών λειτουργών, πρέπει να απορριφθούν ως ουσία αβάσιμες, κατ΄ άρθρο 29 παρ 4 και 47 ΚΠΔ και να τεθεί η κρινόμενη υπόθεση, ως προς αυτούς στο αρχείο».

Η αρχές πάντως περιμένουν σοβαρά στοιχεία από άνοιγμα λογαριασμών στο εξωτερικό και κυρίως από Ελβετία και Κύπρο , τα οποία εκτιμάται ότι θα δώσουν άλλη ώθηση στην έρευνα. Αν δηλαδή έχουν εντοπιστεί χρήματα σε συνεργάτες υπουργών , τα οποία είναι δύσκολο να δικαιολογηθούν , είναι προφανές πως το στάτους της έρευνας αυτομάτως αναβαθμίζεται. 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/332634-THema-toy-Eisaggelea-e-NOVARTIS-O-Boytses-diabibase-ton-phakelo-ston-Areio-Pago ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...