H νέα «Μαρία Αντουανέτα» – Ο Φρανσουά Κοπέ δεν ξέρει πόσο κοστίζει το κρουασάν

main

Πάρτι στήθηκε στο Twitter μετά την επική γκάφα του Φρανσουά Κοπέ, ενός εκ των διεκδικητών της γαλλικής προεδρίας από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, που επιβεβαίωσε αυτό που όλοι υποψιάζονται. Ότι οι πολιτικοί δεν έχουν καμία επαφή με την καθημερινότητα των πολιτών, καθώς αγνοούν ακόμη και το κόστος βασικών τροφίμων.

Το επιφώνημα «Ohhhh laaaaa» του παρουσιαστή του ραδιοφωνικού σόου που φιλοξενούσε τον Κοπέ ήταν λίγη σαν αντίδραση μπροστά στον ορυμαγδό της… «Μαρίας Αντουανέτας» που ακολούθησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

1

Δίχως να υποψιαστεί το τι θα ακολουθούσε, ο παρουσιαστής του γαλλικού ραδιοφωνικού σταθμού Europe 1 ρώτησε τον Φρανσουά Κοπέ Aαν γνώριζε το κόστος ενός φρέσκου κρουασάν με σοκολάτα, που συνήθως κυμαίνεται μεταξύ 1.30 και 2.50 ευρώ στους γαλλικούς φούρνους.

«Δεν έχω ιδέα, αλλά νομίζω ότι πρέπει να είναι γύρω στα 10 με 15 λεπτά του ευρώ» ήταν η απάντηση του Κοπέ.

Ευλόγως, το σχόλιό του ανακάλεσε στην μνήμη όλων των Γάλλων την περιβόητη φράση «ας φάνε παντεσπάνι» που αποδίδεται στην τελευταία Γαλλίδα βασίλισσα, Μαρία Αντουανέτα, όταν ενημερώθηκε πως ο λαός της εξεγέρθηκε επειδή δεν είχε ψωμί να φάει!

2

«Παραδέχομαι ότι δεν αγοράζω συχνά κρουασάν επειδή πρέπει κανείς να είναι προσεκτικός με τις θερμίδες», είπε ο 52χρονος Γάλλος πολιτικός σε μία απέλπιδα προσπάθεια να σώσει την κατάσταση, όμως ήδη ήταν πολύ αργά. Το Twitter είχε πάρει ήδη «φωτιά»

«Και να φανταστεί κανείς ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν κάποτε Υπουργός Οικονομικών», ήταν το σχόλιο που έγραψαν οι περισσότεροι χρήστες, εκφράζοντας την περιφρόνησή τους για τον Κοπέ.

Ο ίδιος δεν το έβαλε κάτω και λίγο αργότερα δημοσίευσε μία φωτογραφία στο Twitter με φρούτα και λαχανικά και έγραψε στην λεζάντα: «Ομολογώ ότι είμαι πολύ προσεκτικός στην διατροφή μου. Οπότε, να σας πω την αλήθεια, δεν έχω φάει κρουσάν εδώ και πολύ καιρό

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...