Kαθηλωμένη στο 26,4% η ΝΔ

Kαθηλωμένη στο 26,4% η ΝΔ

Η μεγάλη δημοσκόπηση της Alco για το Kontra καταρρίπτει την προπαγάνδα της Δεξιάς για πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν πείθει πλέον τον λαό ο Μητσοτάκης

ΑΠΕΤΥΧΕ παταγωδώς η Νέα Δημοκρατία να διαμορφώσει ένα πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία και να διεκδικήσει αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις εκλογές.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι καθηλωμένο δημοσκοπικά σε χαμηλά ποσοστά παρά την τεράστια συσπείρωση που εμφανίζει. Στη χειρότερη περίοδο για την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να συγκεντρώνει το 26,4% των ψήφων ενώ καθοδική πορεία ακολουθεί και το ΚΙΝ.ΑΛ. που παίρνει 6% λίγες μέρες πριν την αποχώρηση από το σχήμα του Σταύρου Θεοδωράκη.

Η μεγάλη δημοσκόπηση της ALCO που παρουσιάστηκε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra με τον Γιώργο Μελιγγώνη καταρρίπτει την προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας για δήθεν δημοσκοπική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας του Μακεδονικού. Το κυβερνών κόμμα παρά το όργιο προπαγάνδας και τη μετωπική επίθεση που δέχτηκε από όλο το παλιό πολιτικό σύστημα που έπαιξε τα ρέστα του προκειμένου να αποδομήσει την κυβέρνηση πριν η χώρα βγει από τα μνημόνια, κρατάει τις δυνάμεις του.

Παρά το γεγονός ότι η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα, αγγίζει ένα ποσοστό της τάξεως του 9,2% που του επιτρέπει να αισιοδοξεί για ολοκληρωτική αντιστροφή του κλίματος στο διάστημα που μεσολαβεί από την έξοδο της χώρας από τα εφιαλτικά μνημόνια μέχρι τη διενέργεια εκλογών τον Οκτώβριο του 2019.

Το κυρίαρχο στοιχείο της δημοσκόπησης της ALCO είναι η κατάρρευση των μικρών κομμάτων που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε πεντακομματική Βουλή.

Το πρόβλημα πλέον εντοπίζεται στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη που δεν κατάφερε να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά το σφυροκόπημα που δέχτηκε η κυβέρνηση από το σύνολο των μέσων ενημέρωσης της διαπλοκής. Απ’ ότι φαίνεται απέτυχε παταγωδώς και η άγρια σπέκουλα με το Μακεδονικό.

Οι ακροδεξιές διαχωριστικές γραμμές των δήθεν πατριωτών και των δήθεν προδοτών φαίνεται να εξόργισαν ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων της Κεντροαριστεράς. Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να περιχαράκωσε τους ψηφοφόρους της για να μην έχει διαρροές προς τη Χρυσή Αυγή αλλά έχασε οριστικά και αμετάκλητα τη μάχη του μεσαίου χώρου.

Αναγκαστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εγκλωβισμένος σε μια ακροδεξιά ρητορική και πρακτική η οποία τον απομακρύνει από το μεσαίο χώρο ενώ παράλληλα τον οδηγεί και σε ρήξη με τους Ευρωπαίους που έχουν αλλεργία στον εθνικό λαϊκισμό. Η συμπόρευση της Φώφης Γεννηματά με τη Νέα Δημοκρατία και την ακροδεξιά στο επίμαχο ζήτημα των Σκοπίων έχει προκαλέσει αιμορραγία  ψηφοφόρων στο ΚΙΝ.ΑΛ. που πέρασε δημοσκοπικά στην πέμπτη θέση, πίσω από το ΚΚΕ και τη Χρυσή Αυγή και ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

Θετικά αποτιμούν οι πολίτες τη συμφωνία για το χρέος

Θετικά αποτιμούν οι πολίτες τη συμφωνία για το χρέος, σε μεγάλη δημοσκόπηση της Alco που παρουσίασαν απόψε, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel, ο διευθύνων σύμβουλος της Alco, Κώστας Παναγόπουλος και ο δημοσιογράφος, Γιώργος Χριστοφορίδης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης που διενεργήθηκε σε δείγμα 1000 ανθρώπων, θετικά αποτιμούν οι πολίτες τη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup, για το ελληνικό χρέος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης αναφορικά με το ποιος θα φροντίσει την ενίσχυση των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 25%, έναντι 22% του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το υψηλότερο ποσοστό των πολιτών συγκεντρώνει η απάντηση κανένας.

Δείτε μερικά στοιχεία:

• 45%: μετά τη συμφωνία για το χρέος, η Ελλάδα θα καταφέρει να ξαναβγεί στις αγορές • 25%: ο Τσίπρας, μετά την έξοδο από τα μνημόνια, για φροντίσει περισσότερο για την ενίσχυση μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων (22%: ο Μητσοτάκης).

• 43%: η διεξαγωγή εκλογών το φθινόπωρο θα δυσκολέψει την πορεία της οικονομίας (27%: θα τη διευκολύνει).

• 1,5 μονάδα αυξάνεται η ψαλίδα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, καθώς η έρευνα διενεργήθηκε σε χρόνο που βρισκόταν σε έξαρση η δημοσιότητα σχετικά με τη συμφωνία για το όνομα, ενώ δεν είχαν προλάβει να εντυπωθούν στην κοινή γνώμη τα κέρδη από τη συμφωνία στο Eurogroup για έξοδο από τα μνημόνια και ελάφρυνση του χρέους.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/336104-Kathelomene-sto-26-4-e-ND ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...