''Mαζί για τη Ναυπακτία'':Πίνουμε ακατάλληλο νερό.

bb

Μετά από επανειλημμένα ερωτήματα και αιτήματα μας προς τον κ. Μπουλέ, να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο, σχετικά με το ζήτημα της καταλληλότητας του πόσιμου νερού στα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Ναυπακτίας, και κατόπιν του από 15-9-2011 γραπτού αιτήματος μας, καταφέραμε να λάβουμε γνώση των αποτελεσμάτων των υγειονομικών ελέγχων του πόσιμου ύδατος των Τοπικών Διαμερισμάτων του Δήμου Ναυπακτίας.


Με την από 8-8-2011 επιστολή του προς τον κ. Μπουλέ, ο Αναπλ. Καθηγητής του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Μ. Λεοτσινίδης, τον ενημέρωνε πως μόλις τα 10 από τα 64 δείγματα που δόθηκαν προς χημική και μικροβιολογική ανάλυση, είναι κατάλληλα προς πόση!!!
Συγκεκριμένα κατάλληλα προς πόση ήταν τα δείγματα που προέρχονταν από τις περιοχές Χόμορη, Κάτω Κλεπά, Κουτσογιαννέικα, Δάφνη, Γρηγόρι, Ελατόβρυση, Λάλκα, Άνω Χώρα (ξενώνας Πέτρινα), Περιθώρι και Τρίκορφο, ενώ «σε όλα τα υπόλοιπα δείγματα ανιχνεύθηκε παθογόνο ή δυνητικά παθογόνο μικροβιακό φορτίο», καθώς ανιχνεύθηκαν επικίνδυνοι μικροοργανισμοί όπως E.Coli και εντερόκοκκοι σε υψηλή συγκέντρωση και πέραν των επιτρεπόμενων ορίων.

Η δημοτική αρχή για ακόμη μία φορά, θεωρώντας προφανώς ότι όλα βαίνουν καλώς και ότι τα πάντα βρίσκονται υπό έλεγχο στο Δήμο Ναυπακτίας, αγνόησε την επιστολή του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, αδιαφόρησε για τα αποτελέσματα των επιστημονικών-χημικών αναλύσεων, τα οποία και απέκρυψε θέτοντας σε κίνδυνο της ζωές χιλιάδων κατοίκων και επισκεπτών του Δήμου Ναυπακτίας, δεν προχώρησε στη λήψη απολύτως κανενός μέτρου και το κυριότερο δεν ενημέρωσε άμεσα, ως όφειλε, τους δημότες, προκειμένου να σταματήσουν να πίνουν από το μολυσμένο και άκρως επικίνδυνο για την δημόσια υγεία νερό.

Η επιστολή του Καθηγητή, κατέληγε ως εξής: « Συνίσταται συστηματική και επαρκή χλωρίωση του νερού ώστε να προστατεύονται οι καταναλωτές από κινδύνους υδατογενών λοιμώξεων.» Δυστυχώς, οι συστάσεις έπεσαν στο κενό με αποτέλεσμα ακόμη και σήμερα μεγάλο μέρος των συνδημοτών μας να πίνει ακατάλληλο προς πόση νερό, το οποίο εκθέτει σε κίνδυνο την υγεία τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ ο κ. Μπουλές, από τις 8-8-2011 έλαβε στα χέρια του την παραπάνω επιστολή η οποία συνοδευόταν από τα αποτελέσματα των χημικών αναλύσεων, όχι μόνο δεν έλαβε κανένα μέτρο αλλά δεν ενημέρωσε και τους δημότες των περιοχών με τα προβληματικά δείγματα νερού. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα αυτά συνέβησαν κατά το μήνα Αύγουστο, όταν η ορεινή Ναυπακτία έσφυζε από ζωή και δεχόταν πλήθος επισκεπτών, οι οποίοι και έπιναν από το μολυσμένο νερό, πέραν από τους μόνιμους κατοίκους.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ελέγχου του νερού της πόλης της Ναυπάκτου και των τοπικών διαμερισμάτων του πρώην Δήμου Ναυπάκτου, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Για την ποιότητα του νερού του πρώην Δήμου Αντιρρίου δεν υπήρξαν αποτελέσματα καθώς δεν εστάλεισαν δείγματα προς έλεγχο.

Η αναλγησία, η επικίνδυνη αδιαφορία και άγνοια της δημοτικής αρχής σχετικά με ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που άπτεται της δημόσιας υγείας όλων των δημοτών του Δήμου μας, δυστυχώς επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά την ανεπάρκειά αυτής της δημοτικής αρχής με τον πιο τραγικό τρόπο. Δυστυχώς, τα αυτονόητα κατάντησαν να θεωρούνται αντικείμενο επεξήγησης και περαιτέρω συζήτησης και τα σημαντικά να χαρακτηρίζονται ως ασήμαντα. Μήπως και αυτό το ζήτημα της καταλληλότητας του νερού, είναι ζήτημα ελάσσονος σημασίας;

Επισυνάπτουμε την επιστολή του Αναπλ. Καθηγητή Υγιεινής Μ. Λεοτσινίδη προς τον Δήμαρχο Ναυπακτίας κ. Μπουλέ, όπως και τα αποτελέσματα του ελέγχου.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...