Μετά από πέντε δύσκολες δοκιμασίες η νεαρή σεφ από την Μυτιλήνη σήκωσε την κούπα του ριάλιτι

Ηταν τηλεοπτικό δίκαιο και έγινε πράξη.

«Νιώθω ότι είχα κοιμηθεί και αρχίζω σιγά σιγά και ξυπνάω. Δεν το πιστεύω, δεν το πιστεύω, σεφ. Δεν ξέρω». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια της μεγάλης νικήτριας του πέμπτου κύκλου του «Master Chef», της Μαργαρίτας, της νεαρής που κατέκτησε όχι μόνο με τις μαγειρικές ικανότητές της αλλά και με τον υπέροχο χαρακτήρα και τον αυθορμητισμό της το τηλεοπτικό κοινό.

Η 27χρονη σεφ από τη Μυτιλήνη χρειάστηκε να… τρέξει έναν γαστρονομικό “μαραθώνιο” πέντε περίπου μηνών και έναν τελικό που κράτησε 10 σχεδόν ημέρες καθώς χωρίστηκε σε πέντε στάδια, για να γίνει η πρώτη γυναίκα “MasterChef”.

Στη βαθμολογία για την πρώτη δοκιμασία, οι δύο φιναλίστ έπρεπε μέσα σε δυο ώρες και δεκαπέντε λεπτά να δημιουργήσουν μενού τριών σταδίων, δηλαδή ορεκτικό, κυρίως πιάτο και γλυκό, με την Μαργαρίτα να φέρει εις πέρας την αποστολή της με βαθμολογία οκτώ στα δέκα και τους βοηθούς της Μαρίνα και Παύλο να φεύγουν πλουσιότεροι κατά πέντε χιλιάδες ευρώ. Ο Διονύσης βγήκε δεύτερος, με επτά στα δέκα, γιατί είχε μια αστοχία με το παγωτό που ετοίμασε.

Την ίδια ακριβώς βαθμολογία είχαν και στη δεύτερη δοκιμασία, με το σκορ να πηγαίνει στο 16-14. Στην τρίτη δοκιμασία που διεξήχθη στη Χαλκιδική με τον chef Μπερσέλιους, η Μαργαρίτα έλαβε 7 βαθμούς και ο Διονύσης 8 (23-22).

Στη βαθμολογία της τέταρτης δοκιμασίας που έγινε στην κουζίνα του MasterChef, με μενού που δημιούργησαν οι ίδιοι οι παίκτες, η Μαργαρίτα συγκέντρωσε 7 βαθμούς ανεβαίνοντας στους 30 πόντους και ο Διονύσης έλαβε από τους τρεις κριτές επίσης 7 βαθμούς, σκαρφαλώνοντας στους 29 βαθμούς.

Ωστόσο καθοριστικό ρόλο στην τελική βαθμολογία έπαιξε ο 49χρονος κάτοχος ενός αστεριού Michelin σεφ Jason Atherton, του οποίου συνταγές κλήθηκαν να αντιγράψουν οι δύο φιναλίστ.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...