Morgan Stanley: Απίθανη νέα ανακεφαλαιοποίηση για τις τράπεζες!

Morgan Stanley: Απίθανη νέα ανακεφαλαιοποίηση για τις τράπεζες!

Τράπεζα
Θετικά μηνύματα για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα ενόψει των τεστ αντοχής της ΕΚΤ, στέλνουν ξένοι αναλυτές! Νέα έκθεση της Morgan Stanley αναφέρει ότι το 2015 προέκυψαν κεφαλαιακές ανάγκες  11 δις ευρώ, όμως τώρα, που η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ανάκαμψη  και οι  δείκτες κεφαλαίων έχουν σκαρφαλώσει  υψηλότερα, δεν περιμένει ότι θα αποτελέσουν καταλύτη για περισσότερα κεφάλαια.
 
Η διαδικασία, των τεστ ξεκίνησε και επισήμως σήμερα με τη δημοσιοποίηση των κοινών  σεναρίων της άσκησης. Η Morgan Stanley θεωρεί ότι οι τράπεζες θα υποβάλλουν στοιχεία κάθε μήνα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι τις αρχές Μαΐου. 
 
Ειδικά για τα φετινά τεστ, οι αναλυτές βλέπουν αρκετά  θετικά στοιχεία, όπως ένα πιο σταθερό μακροοικονομικό περιβάλλον από αυτό του 2015 και καλύτερες προοπτικές (outlook) από προηγουμένως, υψηλότερα μαξιλάρια προβλέψεων(+5,7 μονάδες βάσης κάλυψη NPEs από το πρώτο εξάμηνο του 2015) και ενισχυμένη κεφαλαιακή θέση (+500 μονάδες επιπρόσθετο κεφάλαιο CET1 κατά μέσο όρο, από 3,5% για τη Eurobank έως 5,8% για την Πειραιώς).

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/319670-Morgan-Stanley-Apithane-nea-anakephalaiopoiese-gia-tis-trapezes ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...