Sold out ο «Ματωμένος Γάμος» της Λένας Κιτσοπούλου

Sold out ο «Ματωμένος Γάμος» της Λένας Κιτσοπούλου
Το έργο του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα ανεβαίνει 23 και 24 Ιουλίου στην Πειραιώς 260.

Μία ακόμη παραγωγή έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα με τις sold παραστάσεις του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών στους χώρους της Πειραιώς 260. Ο «Ματωμένος Γάμος» σε σκηνοθεσία Λένας Κιτσοπούλου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, και μάλιστα δυόμισι εβδομάδες πριν την πρεμιέρα του. Όπως έγινε γνωστό, τα εισιτήρια και για τις δύο ημέρες παρουσίασής του -23 και 24 Ιουλίου, Κτίριο Η- έχουν ήδη εξαντληθεί.

Το εμβληματικό έργο του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα εξιστορεί το ματαιωμένο εφηβικό έρωτα ανάμεσα στο Λεονάρδο και τη Νύφη, σαρκάζοντας τα ταμπού, την υποκρισία και τη θέση της γυναίκας στην ισπανική κοινωνία. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο της μάνας θα δούμε το Νίκο Καραθάνο. Στο πλευρό του οι:  Έμιλυ Κολιανδρή, Ιωάννα Μαυρέα, Μαρία Καλλιμάνη, Βίκυ Βολιώτη, Γιάννος Περλέγκας, Γιάννης Κότσιφας, Χρήστος Σαπουτζής, Σταύρος Γιαννουλάδης και Αινείας Τσαμάτης. Τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης έχει επιμεληθεί η Έλλη Παπαγεωργακοπούλου, ενώ τους φωτισμούς ο Νίκος Βλασόπουλος. Τη μουσική έχει συνθέσει ο Νίκος Κυπουργός. Η μετάφραση του έργου ανήκει στο Νίκο Γκάτσο.

Σημειώνεται πως μετά την παρουσίασή του στο Φεστιβάλ Αθηνών, ο «Ματωμένος Γάμος» θα παρουσιαστεί τον Ιανουάριο του 2015 στο θέατρο Saint-Gervais της Γενεύης, ύστερα από πρόσκληση του καλλιτεχνικού διευθυντή Φιλίπ Μακασντάρ.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...