Spiegel: To «κούρεμα» του ελληνικού χρέους διχάζει τη Γερμανία και τη Γαλλία

Spiegel: To «κούρεμα» του ελληνικού χρέους διχάζει τη Γερμανία και τη Γαλλία

Κατηγορία

christos.papad…
Σάββατο 07/05/2016 – 15:39

Spiegel: To «κούρεμα» του ελληνικού χρέους διχάζει τη Γερμανία και τη Γαλλία

Βαθιά διχασμένες αναφορικά με τη βοήθεια προς την Ελλάδα και κυρίως το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους είναι η Γερμανία και η Γαλλία, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel».

Το γερμανικό περιοδικό εκτιμά ότι η συμφωνία στο Εurogroup της Δευτέρας απειλείται με αποτυχία, λόγω ακριβώς του θέματος της ελάφρυνσης του χρέους.

Συγκεκριμένα, το Spiegel αναφέρει πως o υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, υποστηρίζει τις ελαφρύνσεις για την Ελλάδα, προκειμένου η ελληνική κυβέρνηση να επιτύχει την ψήφιση των μέτρων που απαιτούν οι δανειστές, ενώ ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τις απορρίπτει κατηγορηματικά.

Επίσης, το γερμανικό περιοδικό επισημαίνει ότι και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, θεωρεί τις απαιτήσεις για προληπτικά μέτρα ως πολιτικά ευαίσθητο θέμα.

Ακόμη, το Spiegel σημειώνει πως σύμμαχοι της Γερμανίας είναι η Φινλανδία και η Αυστρία, ενώ εκτός από τη Γαλλία την Ελλάδα υποστηρίζει κυρίως η Πορτογαλία

Παράλληλα, το γερμανικό περιοδικό επισημαίνει ότι επιπρόσθετες δυσκολίες δημιουργεί το γεγονός ότι και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τάσσεται υπέρ ενός πολύ εκτεταμένου κουρέματος του ελληνικού χρέους και κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα μια νέα πρόταση η οποία προβλέπει ελάφρυνση του χρέους για πολλά χρόνια.

Der Spiegel: To κούρεμα του ελληνικού χρέους διχάζει τη Γερμανία και τη Γαλλία

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...