To θέμα του ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας στο δημοτικό συμβούλιο.

Δείτε βίντεο από τη σχετική συζήτηση.

Μέσω της προημερησίας διάταξης συζητήθηκε η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στον ΧΥΤΑ της Βλαχομάνδρας στο δημοτικό συμβούλιο,έπειτα και από τη γνωστή εξέλιξη με τα βρώμικα νερά σε γειτονικό ρέμα από το οποίο υδροδοτούνται πολλές περιοχές.

O Θ.Παπαθανάσης μίλησε για έλλειψη σεβασμού στις μελέτες διάρκειας ζωής του κυττάρου που είχαν εκπονηθεί.

Ο κ.Κοτσανάς ανέφερε ότι το σκάψιμο δεν ήταν επαρκές,η μελέτη πλημμελής,όπως και η συμπίεση των απορριμάτων.Ανοίξατε είπε μια λακούβα και πέσατε μέσα.Γίναμε Ξερόλακα κατέληξε απευθυνόμενος στον δήμαρχο.

Ο κ.Καρακώστας είπε ότι δεν τηρήθηκαν όλες οι προδιαγραφές κατασκευής,διεφώνησε στη λειτουργία του από εργολάβο,ενώ τόνισε ότι πρέπει αυτό να γίνει από την αρμόδια υπηρεσία καθαριότητας του δήμου.

Παίρνοντας το λόγο ο κ.Τσουκαλάς,πρόεδρος της ενότητας της Βλαχομάνδρας ανέφερε το ιστορικό του προβλήματος,και τη διαρροή των βρώμικων νερών του ΧΥΤΑ.

Θα πρέπει είπε να γίνουν  έλεγχοι στη μελέτη,την κατασκευή και στον εργολάβο.

Η κ.Κατσένου,εκπρόσωπος του περιβαλλοντικού συλλόγου της περιοχής διερωτήθηκε ποιός θα μπορούσε να χρησιμοποιεί το ακάθαρτο αυτό νερό.Κλείνοντας ο κ.Σαλαμούρας αρμόδιος αντιδήμαρχος ανέφερε ότι είμαστε σε αναμονή των αποτελεσμάτων των δειγματοληψιών,υπάρχουν ευθύνες πρόσθεσε που θα πρέπει να αποδοθούν εννοώντας το προσωπικό διαχείρισης.Στόχος μας κατέληξε είπε είναι η άριστη λειτουργία του ΧΥΤΑ.

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δυστυχώς ο κος Κ. Μπανιάς τέως πρόεδρος Βλαχομάνδρας φέρει μεγάλη ευθύνη διότι για καθαρά ιδιορελείς σκοπούς έκανε σκουπιδότοπο ένα πολύ όμορφο δάσος και τον υδροβιότοπο του Ευήνου. Απορώ γιατί δεν αντιδρούν στην καταστροφή που συντελείται οι κατοικοί του πρώην Δήμου Χάλκειας δεδομένου ότι αν συνεχισθεί η ίδια κατάσταση δεν θα έχουν νερό να πιούνε οι τόσο οι ίδιοι όσο και να ποτίσουν τα ζώα και τα χωράφια τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...