Wall Street Journal: Επιπλέον 100 δις από τους δανειστές για την Ελλάδα;

WSJ: Ακόμα και με ελάφρυνση χρέους, έρχονται νέα οδυνηρά μέτρα!

Η Ελλάδα θα μπορούσε ακόμα να απαιτήσει επιπλέον 100 δισ. ευρώ έκτακτης βοήθειας, λόγω των τεράστιων οικονομικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα, εκτιμά ο Jeromin Zettelmeyer, συνεργάτης του Peterson Institute for International Economics και πρώην κορυφαίος οικονομολόγος στο γερμανικό υπουργείο Οικονομίας! Ο ίδιος, αμφισβητεί ότι οι τρέχουσες προτάσεις για την επέκταση του χρέους της Ελλάδας και τη μείωση των επιτοκίων της θα είναι αρκετές για να ανακάμψει η χώρα, ενώ όπως αναφέρει δημοσίευμά της η Wall Street Journal(WSJ),  ακόμη και εξασφαλίσουμε ελάφρυνση χρέους από τους δανειστές, θα μας ζητήσουν  ακόμα πιο οδυνηρά μέτρα!

«Τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που τέθηκαν στο τραπέζι από το  Eurogroup τον Μάιο του 2016 θα μπορούσαν να είναι επαρκή για την αποκατάσταση της βιωσιμότητας του χρέους, αλλά μόνο εάν τα μέτρα αυτά ληφθούν σε μια ακραία εκδοχή τους», ανέφερε ο κ. Ζέτελμάγιερ (Zettelmeyer). Είπε ότι ο ιδιωτικός τομέας δεν θα δεχτεί αυτού του είδους την αναδιάρθρωση, διότι δίνει στην Ελλάδα ένα ισχυρό κίνητρο για αθέτηση υποχρεώσεων ή επαναδιαπραγμάτευση, όταν το χρέος θα είναι στο αποκορύφωμά του.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Γερμανία, αντιμετωπίζει πιέσεις λόγω των επικείμενων εκλογών, κάτι που αποτελεί  έναν από τους κύριους λόγους για τους οποίους το Βερολίνο δεν υποστηρίζει τώρα την ελάφρυνση του χρέους. Η γερμανική κυβέρνηση έχει από καιρό υποσχεθεί ότι δεν θα συνεισφέρει σε καμία χρηματοδότηση στην Ελλάδα χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ, επειδή το ΔΝΤ προσδίδει εγκυρότητα στο πρόγραμμα. Αλλά δεδομένου ότι το ΔΝΤ ζητά ελάφρυνση του χρέους, αυτό οδηγεί σε ακόμη άλλη πιστωτική κρίση τους προσεχείς μήνες.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/280580-Wall-Street-Journal-Epipleon-100-dis-apo-toys-daneistes-gia-ten-Ellada ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...