Που θα στήσει η ΕΛ.ΑΣ. μπλόκα στα τρακτέρ

Που θα στήσει η ΕΛ.ΑΣ. μπλόκα στα τρακτέρ

Κατηγορία

panteliszagorianitis
Τετάρτη 10/02/2016 – 09:53

ματ αγρότες

Με «σύνθημα» τα τρακτέρ έξω από την πλατεία Συντάγματος η Ελληνική Αστυνομία έχει εκπονήσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο προκειμένου να σταματήσει τους αγρότες από το να κατέβουν στην Αθήνα με τα αγροτικά τους μηχανήματα.

Συνολικά, θα στηθούν οκτώ αστυνομικά μπλόκα, σε τρεις ζώνες, προκειμένου να εμποδίσουν την οποιαδήποτε προσπάθεια διέλευσης. Αστυνομικές κλούβες και δυνάμεις των ΜΑΤ θα στηθούν στα διόδια Αφιδνών, Ελευσίνας, στο Παλατάκι Χαϊδαρίου, στον Άλιμο, στον Σταυρό Αγίας Παρασκευής, στον κόμβο Κατεχάκη, στο λιμάνι του Πειραιά με τελευταίο ανάχωμα στους στήλους του Ολυμπίου Διός.

Για την αντιμετώπιση του συλλαλητηρίου των αγροτών θα επιστρατευθεί το σύνολο των αστυνομικών δυνάμεων της Αττικής. Τα λεωφορεία και ημιφορτηγά με τα οποία θα έρθουν στην πρωτεύουσα οι αγρότες θα σταθμεύουν στη Λεωφόρο Αθηνών και στο Ταεκβοντο στο Φάληρο. Την Παρασκευή θα αυξηθούν τα αστυνομικά μέτρα και στα μπλόκα των αγροτών στην περιφέρεια, για την αποτροπή μετακίνησής τους σε επαρχιακές πόλεις.

Στη «μάχη» και το Λιμενικό

Στελέχη του Λιμενικού Σώματος θα αποτρέπουν την επιβίβαση αγροτικών μηχανημάτων σε πλοία της γραμμής στα λιμάνια των νησιών και κυρίως από αυτά της Κρήτης, όπου αναμένεται η μετακίνηση αγροτών του νησιού προς την Αθήνα. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ήδη έχουν έρθει σε επικοινωνία με επικεφαλής των αγροτών, που κάνουν λόγο για μία ειρηνική κινητοποίηση, ενώ δεν αποκλείεται να τους επιτραπεί η «κατασκήνωση» στην Πλατεία Συντάγματος, όπως οι ίδιοι έχουν δηλώσει ως πρόθεση.

Κάθοδος 20.000 αγροτών

Συνολικά, στην Αθήνα αναμένεται να βρεθούν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συντονιστικών οργάνων των αγροτών, περίπου 15.000-20.000 αγρότες.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη έδωσε το στίγμα του αστυνομικού σχεδιασμού όταν δήλωσε: «Σε αυτή τη χώρα υπάρχουν νόμοι και κανόνες που πρέπει να τηρηθούν. Είναι δουλειά της Τροχαίας να δει τι θα κάνει σε αυτό το θέμα. Υπάρχουν κανόνες για το ποια οχήματα μπορούν να μπουν στο κέντρο της Αθήνας. Ο αγροτικός κόσμος να απομονώσει αυτούς που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά τις κινητοποιήσεις. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει. Καλούμε τους αγρότες σε ειλικρινή διάλογο», ενώ ξεκαθάρισε ότι η στάση της ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι ανοχή αλλά κατανόηση στις κινητοποιήσεις των αγροτών.

Κλειστά επ’ αόριστον τα Τέμπη

Την ίδια ώρα επ’ αόριστον κλειστά παραμένουν τα Τέμπη, ενώ αντιπροσωπεία των αγροτών της περιοχής συμμετείχε στη πανελλαδική συνάντηση των μπλόκων στον Προμαχώνα.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...