«Φοβάμαι ότι θα πεθάνω» γράφει στο Twiiter η 7χρονη που περιγράφει καθημερινά τον πόλεμο στη Συρία

«Φοβάμαι πολύ ότι θα πεθάνω απόψε», δημοσιεύει στο Twitter η 7χρονη Bana καθώς στέκεται μπροστά από το παράθυρο και βάζοντας τα χέρια της στα αυτιά για να πάψει να ακούει τον εκκωφαντικό θόρυβο από τις βόμβες που πέφτουν μέσα στο σκοτάδι.

Ο λόγος για ένα από τα δεκάδες μηνύματα της Bana στο Twitter. Σχεδόν καθημερινά από τις αρχές του περασμένου Σεπτέμβρη η μικρή από τη Συρία, περιγράφει μέσω Twitter όσα συμβαίνουν στη χώρα της.

Η Bana που ζει στο ανατολικό Χαλέπι δεν θυμάται ούτε μια φορά η πόλη της να ζει ειρηνικά. Βιώνει καθημερινά το φόβο των αεροπορικών επιδρομών.

«Θέλω την ειρήνη» ήταν το πρώτο της tweet. «Δεν μπορώ να βγω έξω λόγω των βομβαρδισμών, παρακαλώ σταματήστε τους βομβαρδισμούς. Επιτρέψτε μου να μάθω αγγλικά και μαθηματικά».

Πολύ γρήγορα ο λογαριασμός της τράβηξε την προσοχή των ανθρώπων, τόσο εντός όσο και εκτός της Συρίας, συγκεντρώνοντας χιλιάδες οπαδούς σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά πολλά σχολεία στην περιοχή έχουν πληγεί από τις επιδρομές ή είναι κλειστά. Η Bana δεν πάει από πέρυσι στο σχολείο. 

Τα tweets την βοηθάει να τα γράψει η μητέρα της Fatemeh, η οποία σπούδασε αγγλικά στο κολέγιο για τρία χρόνια. Όμως όλα τα tweets είναι σκέψεις της Bana, σχολιάζει η μητέρα της, εκτός και αν τα υπογράφω εγώ η ίδια.


 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...