Ανακαινίζεται μέσω δωρεάς η ιστορική Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Υδρας

Ανακαινίζεται μέσω δωρεάς η ιστορική Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Υδρας
Σε δωρεά για την ανακαίνιση της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Υδρας προχώρησε η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών, στο πλαίσιο συνεργασίας της με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου για την αναβάθμιση των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού σε όλη τη χώρα.

Η σχετική σύμβαση για την πραγματοποίηση του έργου υπογράφηκε από τον Υπουργό Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τον Πρόεδρο της Ενωσης Θεόδωρο Βενιάμη.

Σύμφωνα με τη σύμβαση δωρεάς, η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών αναλαμβάνει την πλήρη επισκευή και ανακαίνιση του συνόλου των κτιριακών εγκαταστάσεων της Α.Ε.Ν. Υδρας, μέσω εκτεταμένων εργασιών, όπως η επισκευή σκυροδεμάτων και στοιχείων φέροντος οργανισμού διοικητηρίου και κυρίως κτιρίου, η στεγανοποίηση δωμάτων, καθώς και η επισκευή και συντήρηση όλου του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.

Η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Υδρας είναι από τις πλέον ιστορικές, καθώς αποτελεί την παλαιότερη σε λειτουργία σχολή του κόσμου. Ιδρύθηκε το 1749 ως Σχολείο του Αγίου Βασιλείου και μετά εξελίχθηκε στην «Ναυτική της Υδρας Σχολή», με πρωτοβουλία τής τότε Δημογεροντίας του νησιού. Το κτίριο όπου εξακολουθεί να στεγάζεται χτίστηκε κατά την περίοδο 1780-1810.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...