Τρέμουν το FBI και τους Αμερικανούς για τη Novartis

Τρέμουν το FBI και τους Αμερικανούς για τη Novartis

Έρχονται αποκαλύψεις για λογαριασμούς, συνομιλίες και βρόμικες συναλλαγές – Το παλιό πολιτικό σύστημα επιτίθεται στον Τσίπρα και στον Παπαγγελόπουλο για «ξεκάρφωμα», ενώ γνωρίζει πολύ καλά  ότι ο πέλεκυς έρχεται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της NOVARTIS δεν ανησυχούν ιδιαίτερα για την έρευνα που διεξάγουν οι οικονομικοί εισαγγελείς ούτε για την προανακριτική επιτροπή.

Αυτό που τρέμουν είναι το FBI και τους Αμερικανούς οι οποίοι έχουν τελειοποιήσει τις μεθόδους αναζήτησης αποδεικτικών στοιχείων που τεκμηριώνουν τις υποθέσεις διαφθοράς.

Γι΄ αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης που γνωρίζει πολύ καλά πώς δουλεύει το αμερικανικό σύστημα, ήταν επιφυλακτικός στην ομιλία του στη Βουλή.

Σε αντίθεση με τον Αντώνη Σαμαρά μίλησε θεσμικά και κράτησε αποστάσεις γιατί οι Αμερικανοί φυλάνε πάντα τις εκπλήξεις για το τέλος της παράστασης.

Το FBI έχει στα χέρια του όλα εκείνα τα εργαλεία, μαρτυρίες, κασέτες, έγγραφα για να μπορέσει στη συνέχεια να αναζητήσει τους τροφοδότες λογαριασμούς και τις εταιρείες πλυντήρια που χρησιμοποιούσαν οι πολιτικοί για το ξέπλυμα της μίζας.

Άλλωστε οι Αμερικανοί έχουν διαφορετικές σχέσεις με τις τράπεζες που λειτουργούν ως πλυντήρια.

Για παράδειγμα η ελληνική δικαιοσύνη για να ψάξει ένα λογαριασμό πρέπει να υποβάλει αίτημα δικαστικής συνδρομής.

Μια διαδικασία χρονοβόρα που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν φέρει αποτελέσματα.

Αντίθετα οι Αμερικανοί βρίσκουν αμέσως τους λογαριασμούς με δύο τρόπους.

Είτε χρησιμοποιώντας τους πράκτορες που έχουν στήσει σε όλα τα τραπεζικά ιδρύματα του κόσμου, είτε εκβιάζοντας την τράπεζα με πρόστιμα – μαμούθ σε περίπτωση που δεν δώσει τις κινήσεις των λογαριασμών.

Γι΄ αυτό ακριβώς και οι πολιτικοί και άλλοι μεγαλόσχημοι παράγοντες έχασαν την ψυχραιμία τους και το έχουν γυρίσει στο τσάμικο, μιλώντας για συνωμοσία που δήθεν οργάνωσε ο Τσίπρας και ο Παπαγγελόπουλος.

Ακόμα και αν η κυβέρνηση αποφάσιζε να οργανώσει μια τέτοια συνωμοσία δεν θα είχε κανένα αποτέλεσμα γιατί οι μηχανισμοί καταπολέμησης της Διαφθοράς στην Ελλάδα βρίσκονται ακόμα σε νηπιακό στάδιο σε αντίθεση με τους Αμερικανούς που έχουν τελειοποιήσει τις μεθόδους.

Βέβαια οι Έλληνες πολιτικοί δεν μπορούν να τα βάλουν με τους Αμερικανούς, γιατί θα γελάσει ο κάθε πικραμένος αν καταγγείλουν το FBI για συνωμοσία.

Γι΄ αυτό βολεύονται με το παραμύθι της δήθεν πολιτικής εξόντωσης το οποίο βέβαια θα τελειώσει όταν οι Αμερικανοί θα αρχίσουν να διαβιβάζουν λογαριασμούς, έγγραφα και άλλα ντοκουμέντα.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/322815-Tremoyn-to-FBI-kai-toys-Amerikanoys-gia-te-Novartis ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...