Α.Δ.Κ.Ν: Μεταμεσονύχτια, στις 2.30, η δημοτική αρχή Λουκόπουλου χωρίς νόμιμη απαρτία, μοίρασε 90.000 ευρώ

Το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο αποτελεί μια ακόμη θεσμική εκτροπή της δημοτικής αρχής Λουκόπουλου.

Η συνεδρίαση άρχισε στις 6 μ.μ. με 37 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Για τα πρώτα 4 σημαντικά θέματα που αφορούσαν τη λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής, το κυκλοφοριακό, την κατανομή των πόρων από τα αιολικά πάρκα και το γήπεδο της Γαβρολίμνης ο πρόεδρος είχε ορίσει εισηγητές συμβούλους της αντιπολίτευσης !!!!
Μετά από 7 ώρες συνεδρίασης στις 1 μετά τα μεσάνυχτα και ενώ βρισκόμασταν ακόμα στα πρώτα θέματα της ημερήσιας διάταξης ζητήσαμε να διακοπεί η συνεδρίαση για την επόμενη ημέρα, λόγω της κόπωσης από την πολύωρη συνεδρίαση και του γεγονότος ότι από τους 27 δημοτικούς συμβούλους είχαν παραμείνει μόνο 9. Η δημοτική αρχή δεν το δέχθηκε.
Γύρω στις 2 τα μεσάνυχτα άρχισε η συζήτηση του 17ου θέματος που αφορούσε το πολιτιστικό πρόγραμμα του καλοκαιριού. Ζητήσαμε την αναβολή του θέματος, ώστε να επανέλθει στο δημοτικό συμβούλιο μέσα από συναινετικές διαδικασίες και με την συμμετοχή περισσότερων δημοτικών συμβούλων. Η πρότασή μας πάλι δεν έγινε αποδεκτή και η παράταξή μας αποχώρησε από τη συνεδρίαση.
Στο συμβούλιο παρέμειναν 7 δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και το ΔΣ δεν μπορούσε να συνεχίσει τη συνεδρίαση, επειδή πλέον δεν είχε τη νόμιμη απαρτία.

Ο πρόεδρος διέκοψε τη συνεδρίαση μέχρι να ειδοποιηθούν τηλεφωνικά δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και να προσέλθουν. Μετά από πολλά τηλεφωνήματα στις 2:20 π.μ προσήλθε ένας δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης, που είχε αποχωρήσει μετά από τη συζήτηση του 4ου θέματος. Έτσι η δημοτική αρχή με 8 δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας αποφάσισε και έδωσε 90.000 € για πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού.
Με αυτές τις διαδικασίες είναι προφανής η διάλυση των θεσμικών οργάνων του Δήμου, γεγονός που επανειλημμένως έχουμε επισημάνει και διεξοδικά αναδείξαμε και κατά τη συζήτηση της λειτουργίας της Οικονομικής Επιτροπής.

Ναύπακτος, 8 – 6- 2017



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...