Λουκόπουλος: Δεν λέει όχι σε μια δεύτερη θητεία – Τι απάντησε στο Nafpaktianews – Η άποψή μας

-Τι θα πρέπει να περιμένουμε – Πως μπορεί να ερμηνευθεί η απάντηση του δημάρχου;

-Δειτε τη συνέντευξη

Έπρεπε να περιμένουμε 2,5 χρόνια προκειμένου ο δήμαρχος Τ.Λουκόπουλος να μην κλείσει ερμητικά την πόρτα στο ενδεχόμενο διεκδίκησης μιας δεύτερης δημαρχιακής θητείας.

Και αυτό έρχεται τόσο για τον ίδιο,όσο και για την δημοτική του αρχή σε μια ευνοϊκή συγκυρία,αυτήν της είδησης της έγκρισης του φακέλου μετατροπής του Ξενία σε Πολιτιστικό και τουριστικό πολυχώρο με μια ισχυρή χρηματοδότηση ύψους 2 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ.

Αναμφίβολα,το Ξενία έχει κάψει δημάρχους και δημάρχους.

Έχουν ποντάρει επάνω του κατά το παρελθόν,πολλοί τοπικοί άρχοντες δίχως ωστόσο τελικά να καταφέρουν και πολλά πράγματα,πλην θα λέγαμε της δημοτικής θητείας Μπουλέ που έκανε μια παρέμβαση στο χώρο δημιουργώντας την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου,ένα χώρο στάθμευσης οχημάτων στη βόρεια πλευρά και μια τυπική αισθητική παρέμβαση στον κήπο με την επανασπορά του γκαζόν.

Από τότε διακαής πόθος όλων ήταν και παρέμενε η τύχη του καλύτερου φιλέτου της πόλης.Μια δική του αλλαγή στη μοίρα,θα άλλαζε συνολικά την εικόνα του κεντρικού ιστού,προσδίδοντας ισχυρά πολιτιστικά και τουριστικά γνωρίσματα.Και η παρούσα δημοτική αρχή επένδυσε πάνω σ’αυτό,όπως και οι προηγούμενες άλλωστε.

Με έναν σαφή προσαναντολισμό,ως προς την αξιοποίησή του,κατάφερε,μέσα σε 2 σχεδόν χρόνια να ετοιμάσει έναν φάκελο στο ΕΠΠΕΡΑΑ,να προχωρήσει τις διαδικασίες νομιμοποίησης και να ανακοινώνει περιχαρής σήμερα δια στόματος δημάρχου,την θετική έκβαση του φακέλου μετατροπής του Ξενία σε πολιτιστικό και τουριστικό πολυχώρο.

Θα πρέπει ωστόσο από την υπογραφή της σύμβασης να περιμένουμε δύο χρόνια μέχρι να υλοποιηθεί το όλο project.Και συμπίπτει όλο αυτό με την ολοκλήρωση της παρούσας δημοτικής θητείας Λουκόπουλου.Δηλαδή,κάτι σαν ένα κερασάκι στην τούρτα αυτής της δημοτικής αρχής.

Και ο δήμαρχος αναμφίβολα γνωρίζει καλά,ότι θα είναι γι’αυτόν ένα προσωπικό στοίχημα η αλλαγή της όψης και της χρήσης ενός χώρου που βασίλευε η παραβατικότητα και η εγκατάλειψη,που δίκαια είχε χαρακτηριστεί ως υγιειονομική βόμβα στο κέντρο της πόλης,σε χώρο πολιτισμού και ανάδειξης της τοπικής ιστορίας.

Είναι άλλωστε κάτι που επιθυμούσαν όλοι οι κάτοικοι,όχι μόνο του κέντρου,αλλά όλοι οι δημότες.

Ο χρόνος φαίνεται να λειτουργεί υπέρ – Ζητούμενο η σωστή διαχείρηση 

Ο χρόνος λοιπόν φαίνεται για την ώρα να λειτουργεί υπέρ του δημάρχου και της δημοτικής αρχής και για πρώτη φορά δημόσια,ο ίδιος ο δήμαρχος πετά το μπαλάκι της δικής του υποψηφιότητας στον τοίχο των δημοκρατικών διαδικασιών της δημοτικής του παράταξης,δηλαδή της  Ενωτικής πρωτοβουλίας,με σκοπό φυσικά το μπαλάκι να επιστρέψει πίσω σ’αυτόν,γνωρίζοντας ότι το κέντρο βάρους ήταν και παραμένει ο ίδιος.

Για πρώτη φορά,σε ερώτηση του Nafpaktianews αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο διεκιδίκησης εκ νέου του δημαρχιακού θώκου αν και όταν συνηγορήσει μέσω των ανοιχτών δημοκρατικών διαδικασιών η δημοτική του παράταξη.Ας μην γελιώμαστε…Αν ο ίδιος πει το ναι,θα είναι ένα ανοιχτό ναι για όλη του την παράταξη

Φαίνετα τελικά ότι και ο ίδιος από σήμερα θα μπορεί να κοιμάται πιο ανάλαφρα,αφού ένα μεγάλο βαρίδι,μετατρέπεται σε ένα ισχυρό παράγοντα προώθησης των προσωπικών του φιλοδοξιών που μάλλον έχουν ένα στόχο.Μια δεύτερη θητεία στον δήμο Ναυπακτίας…Ως τότε όμως θα πρέπει να κερδίσει και άλλα στοιχήματα,όπως αυτό της καθημερινότητας,της κοινωνικής πολιτικής,της απασχόλησης,της παιδείας.

Ο δρόμος σίγουρα θα παραμείνει ανηφορικός και δύσκολος.Εξού και η φράση του παρμένη από την Π.Διαθήκη ότι  Ουδείς γνωρίζει τι τέξεται η επιούσα. μτφ:«δε γνωρίζεις τι θα γεννήσει η επόμενη μέρα, τι θα φέρει το αύριο»

Οψώμεθα !

Δείτε τη συνέντευξη Λουκόπουλου για το Ξενία

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...