Ο “Απο μηχανής Θεός” σε εργολαβία του δήμου Ναυπακτίας.

Αποτέλεσμα εικόνας για ο απομηχανης Î¸ÎµÎ¿Ï‚Η φράση προέρχεται από την αρχαία τραγωδία.Και βρήκε πρόσφορο έδαφος στην σύγχρονη Ελληνική Ναυπακτιακή πραγματικότητα.

Για τη σκηνική οικονομικά, ειδικά στις στιγμές που η εξέλιξη έπαιρνε δυσάρεστη τροπή για το κύριο πρόσωπο του έργου, έκανε την επέμβασή του ένας από τους Ολύμπιους θεούς, για να δώσει μιαν αναπάντεχη και ευνοϊκή τροπή.Ο θεός δεν θα μπορούσε όμως να εμφανιστεί σαν κοινός θνητός, από το δρόμο των παρασκηνίων, γιατί θα έλειπε το στοιχείο του δέους από την εμφάνισή αυτή.

Προτιμήθηκε λοιπόν να παρουσιάζεται με ειδικό μηχάνημα από το επάνω μέρος της σκηνής ή καμιά φορά από καταπακτή εάν επρόκειτο για θεό του Άδη. Από την ειδική, λοιπόν, αυτή μηχανή, ερχόταν ο θεός και φυσικά ήταν «από μηχανής», διότι ερχόταν στην κατάλληλη στιγμή για να δώσει λύση σε κάποιο σοβαρό πρόβλημα που δημιουργούσε αδιέξοδο.

Στα καθ’ημάς τώρα !

-Πως η δημοτική αρχή αναθέτει χωρίς μελέτες και προϋπολογισμούς έργα,απ’ευθείας στον απο μηχανής θεό;Πως παρακάμφθηκαν όλες οι διαδικασίες προκειμένου η “αόρατος αρχή” να δώσει λύση  με σημαντική παρέμβαση άρσης της επικινδυνότητας σε ένα πρόβλημα που ταλάνιζε την περιοχή μετά τον κόμβο του Πλατανίτη;Γιατί η τεχνική υπηρεσία και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δεν ήξεραν τίποτα για το έργο;Με ποιο τρόπο γίνονται έργα στη Ναυπακτία χωρίς να δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ;

Για όλα αυτά και ακόμα περισσότερα…….Πίστευε και μη ερεύνα.!!!

Ο απο μηχανής θεός έχει τις λύσεις που θες-Αρκεί να πιστεύεις βαθιά,μέχρι τα κιούνια ! Απάντηση στην ερωτοαπορία του Γιώργου Γούλα,μετά την άγνοια Καρακώστα,από τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Κοτσανά.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...