1η Ελληνική Ιστορική Έκθεση Συλλεκτών 21-23 Σεπτεμβρίου στην Θεσσαλονίκη

1η Ελληνική Ιστορική Έκθεση Συλλεκτών 21-23 Σεπτεμβρίου στην Θεσσαλονίκη

Φέγγει ο συγγραφέας κ. Γ. Λεκάκης,

Στις 21-23 Σεπτεμβρίου 2018 θα οργανωθεί στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης η 1η Ελληνική Ιστορική Έκθεση Συλλεκτών.

Στον χώρο του προαυλίου θα εκτίθενται και θα πωλούνται ιστορικά κειμήλια και στρατιωτικά εξαρτήματα: Στολές, μετάλλια, ιστορικά βιβλία, εφημερίδες, καπέλα, κ.ά. συλλεκτικά είδη από το 1821 έως σήμερα.

Μεταξύ των εκθετών θα κυκλοφορούν ντυμένοι με στολές εποχής αναβιωτές, που θα φωτογραφίζονται με τους επισκέπτες και θα προσφέρουν ιδιαίτερο χρώμα στην έκθεση.

Θα εκτίθενται στρατιωτικά οχήματα, ενώ χορευτικά συγκροτήματα από Μακεδονία, Κρήτη και Πόντο θα παρουσιάζουν δημοτικούς χορούς. Εντός του Πολεμικού Μουσείου θα προβάλλονται μονοδιάστατες και τρισδιάστατες παραγωγές με θέματα από την νεώτερη ελληνική ιστορία. Συγχρόνως θα είναι ανοικτές όλες οι εκθέσεις του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, ενός από τα καλύτερα και μεγαλύτερα ιστορικά μουσεία της Ελλάδος. Κάθε βράδυ από τις 20.00-22.00 θα οργανώνεται swing party (ο χορός swing είναι αυτός που κυρίως χορεύτηκε για να εορτασθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, η λήξις του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου).

Η έκθεσις τελεί υπό την αιγίδα του υπ. Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), του υπ. Τουρισμού, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών.

 

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/342580-1e-Ellenike-Istorike-Ekthese-Syllekton-21-23-Septembrioy-sten-THessalonike ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...