Έρευνα αποκαλύπτει: πώς επηρεάζεται το βάρος σου όταν κοιμάσαι λιγότερο από 6 ώρες

Έρευνα αποκαλύπτει: πώς επηρεάζεται το βάρος σου όταν κοιμάσαι λιγότερο από 6 ώρες

Αν ο αριθμός στη ζυγαριά  ή το φούσκωμα στην κοιλιά επιμένει, παρά την προσεγμένη διατροφή ή την γυμναστική, τότε πρέπει να…πάτε για ύπνο!  

Η καθημερινότητα, οι υποχρεώσεις, η επιθυμία να προλάβουμε, αφού επιστρέψουμε σπίτι, και να τακτοποιήσουμε υποθέσεις και υποχρεώσεις και να φροντίσουμε την οικογένεια ή τον εαυτό μας και να έχουμε κάποια κοινωνική ζωή μας στέλνει τελικά για ύπνο μετά τις 12 (το νωρίτερο και αν δεν έχουμε υπερένταση!).

Κάπου κάπου όμως χρειάζεται να θυμόμαστε να λέμε και «όχι» σε ορισμένα πράγματα, να χαλαρώνουμε και να κοιμόμαστε. Όχι 5 ώρες, αλλά τουλάχιστον 7.

Το να απαριθμήσουμε για άλλη μια φορά τα οφέλη του ύπνου μοιάζει αφελές μετά από τόσο μελάνι που έχει ξοδευτεί για αυτό το θέμα (μπορείτε όμως να τα διαβάσετε εδώ αν θέλετε!). Σας φέρνουμε όμως κάποια πολύ ενδιαφέροντα νέα από την επιστημονική κοινότητα σχετικά με τη σημασία του ύπνου στον οργανισμό, στο σώμα μας και κατ’ επέκταση στο βάρος μας.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Leeds στην Αγγλία, σε 1.615 ενήλικες διαπίστωσε ότι όσοι δεν κοιμούνται αρκετές ώρες ζύγιζαν πολύ περισσότερο σε σχέση με αυτούς που συμπλήρωναν 7 με 9 ώρες ύπνου κάθε βράδυ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «The Sun», οι ελλιπείς ώρες ύπνου οδηγούν σε μειωμένα επίπεδα λιποπρωτεϊνών υψηλής πυκνότητας στο αίμα τα οποία είναι αυτά που βοηθούν την καρδιά σας να μένει υγιής.

«Διαπιστώσαμε ότι οι ενήλικες που ανέφεραν λιγότερες ώρες ύπνου από τους συνομηλίκους τους ήταν πιο πιθανό να είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι και με συσωρρευμένο λίπος στην περιοχή της κοιλιάς. Σε κάθε περίπτωση, τα ευρήματά μας υπογραμμίζουν τη σημασία του επαρκούς ύπνου», υποστηρίζει η επικεφαλής έρευνας Dr Laura Hardie. 

Φυσικά, η ανάγκη για ύπνο διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, αλλά οι συνιστώμενες ώρες και αυτές που συνάδουν με τον τρόπο που λειτουργεί ο οργανισμός της πλειονότητας των ενηλίκων είναι 7 με 9 ώρες.

Επιπλέον, έρευνες στο παρελθόν έχουν αποδείξει ότι οι άνρθωποι που κοιμούνται λιγότερο, τείνουν να καταναλώνουν περισσότερο φαγητό κατά τη διάρκεια της ημέρας ώστε να αναπληρώσουν τα χαμένα επίπεδα ενέργειας κάτι που, φυσικά, οδηγεί στην αύξηση του σωματικού βάρους.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/308855-Ereyna-apokalyptei-pos-epereazetai-to-baros-soy-otan-koimasai-ligotero-apo-6-ores ΚΟΙΝΩΝΙΑΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...