Η Ευρώπη πρέπει να κάνει το ελληνικό χρέος βιώσιμο, συμφώνησαν Λιου και Σαπέν

Η Ευρώπη πρέπει να κάνει το ελληνικό χρέος βιώσιμο, συμφώνησαν Λιου και Σαπέν

Κατηγορία

christos.papad…
Παρασκευή 20/05/2016 – 17:05

Η Ευρώπη πρέπει να κάνει το ελληνικό χρέος βιώσιμο, συμφώνησαν Λιου και Σαπέν

Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, πρέπει να κάνουν πράξη τις υποσχέσεις τους για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου, κατά την συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, στο περιθώριο της συνάντησης των G7 στο Τόκιο.

Με τους δυνατούς της παγκόσμιας Οικονομίας, να βρίσκονται στην Ιαπωνία για την συνάντηση των επτά ισχυρότερων Οικονομιών, δεν θα μπορούσε να λείπει από την συζήτηση, το θέμα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους.

Στο Τόκιο βρίσκεται και η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, που η τοποθέτησή της αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση ότι η ίδια δεν θα παραβρεθεί στο Eurogroup της Τρίτης, αλλά στην θέση της θα στείλει τον Επικεφαλής του ευρωπαικού Γραφείου του ΔΝΤ, Πόουλ Τόμσεν.

Κατά την συνάντησή τους στο περιθώριο της G7, οι κύριοι Λιου και Σαπέν, συζήτησαν εκτεταμένα για την σημασία που έχει, η εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας, ΔΝΤ και των ευρωπαϊκών θεσμών για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και συμφώνησαν πως, πρέπει να βρεθεί  βιώσιμη λύση εντός των χρονικών πλαισίων.

Η Ευρώπη πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να ελαφρύνει το ελληνικό χρέος, τόνισε ο Αμερικανός υπουργός, τονίζοντας πως όλοι πρέπει να είναι ευέλικτοι  για να ολοκληρωθούν με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις, υπογράμμισε ο Τζακ Λιου.

Εκτός από το ελληνικό ζήτημα, σημαντική θέση στις συζητήσεις των αξιωματούχων έχουν οι προσπάθειες της ιρακινής κυβέρνησης να επιταχύνει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, με την Αμερική να τονίζει ότι πρέπει να υπάρξει διεθνής υποστήριξη, το ανοικτό θέμα των κυρώσεων στο Ιράν και του ρόλου του στην υποστήριξη της τρομοκρατίας.

Από την ατζέντα, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι  κυρώσεις κατά της Ρωσίας, με τον Αμερικανό υπουργό να τονίζει ότι πρέπει να διατηρηθούν, μέχρι η χώρα να υλοποιήσει, όσα προβλέπονται στη Συμφωνία του Μινσκ.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...