Κουβέλης: Δεν αποκλείω εθνικές εκλογές

bb
Κουβέλης: Δεν αποκλείω εθνικές εκλογές
«Δεν τις αποκλείω». Αυτή ήταν η απάντηση του Φώτη Κουβέλη στο ερώτημα αν προβλέπει τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών μέσα στο 2014.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μιλώντας στον realfm 97,8 στην επισήμανση αν θα γίνουν με αιχμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας σημείωσε χαρακτηριστικά: «όχι κατ’ ανάγκη», και πρόσθεσε:

«Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι ένα τυπικό, διαδικαστικό ζήτημα για τη Δημοκρατική Αριστερά. Συναρτάται αποφασιστικά με το περιεχόμενο της πολιτικής. Γι’ αυτό και έχω υποστηρίξει, υποστηρίζω και διεκδικώ να αλλάξει η πολιτική, διότι αν δεν αλλάξει η πολιτική αναπόδραστα και με βεβαιότητα θα οδηγηθούμε εν όψει και νέων μέτρων σε μία εκλογική νέα αναμέτρηση».

Ο κ. Κουβέλης καταθέτοντας την εκτίμησή του για την οικονομία είπε: «Νέα μέτρα έρχονται. Για παράδειγμα έρχονται νέα μέτρα στα εργασιακά. Φαίνεται ότι θα έρθει στην Ελλάδα το λεγόμενο λοκ άουτ, δηλαδή η ανταπεργία της εργοδοσίας.

Φαίνεται ότι θα έρθει η άρση των όποιων περιορισμών υπάρχουν αναφορικά με τις ομαδικές απολύσεις. Και δεν το λέω εγώ το λέει η ανακοίνωση της τρόικας που είπε ότι αυτά τα μέτρα είναι μπροστά.

Και έχουμε τη διαβεβαίωση, προσπαθώ με ακρίβεια να το μεταφέρω από το ανακοινωθέν της τρόικας, αυτά τα μέτρα υποσχέθηκε η κυβέρνηση να τα υλοποιήσει. Κι έχουμε κι άλλα ζητήματα. Η Ελλάδα κατά τη γνώμη μου δεν χρειάζεται δανεισμό.

Η Ελλάδα χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους που αναμφισβήτητα μπορεί να περιέχει σωρευτικά ή διαζευτικά την απομείωση μέρους του δημοσίου χρέους, τη μεγάλη χρονική επιμήκυνση και αναμφισβήτητα την μείωση των επιτοκίων».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς αναφέρθηκε και στην κοινή παρουσία του με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στο βιβλίο της Μαριλένας Κοππά.

«Ανέμενα να υπάρξει αυτός ο θόρυβος, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχεί στις πραγματικές διαστάσεις του ζητήματος. Πρόκειται για την παρουσίαση ενός βιβλίου της κ. Μαριλένας Κοππά η οποία είναι υποψήφια Ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο Δημοκρατική Αριστερά-Προοδευτική Συνεργασία και ήταν πάρα πολύ στενός συνεργάτης του κ. Γιώργου Παπανδρέου.

Κατά συνέπεια όσοι κουβαλούν στο πολιτικό μυαλό τους λαιστρυγόνες και κύκλωπες κάνουν λάθος».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...