Μήνυση από τους συνταξιούχους για την επιστροφή των εισφορών!

bb

Μήνυση από τους συνταξιούχους για την επιστροφή των εισφορών!

Μήνυση από τους συνταξιούχους για την επιστροφή των εισφορών!  

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την παράνομη παρακράτηση εισφορών θα υποβάλει αύριο το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων το οποίο οργάνωσε διαδήλωση έξω από το υπουργείο Εργασίας ζητώντας την άμεση καταβολή των επιπλέον εισφορών που δεν έχουν επιστραφεί στους συνταξιούχους. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Δικτύου, η μηνυτήρια αναφορά θα κατατεθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών κατά παντός υπευθύνου για την διάπραξη αξιοποίνων πράξεων σχετικά με την παράνομη παρακράτηση εισφοράς για την ασφάλιση ασθενείας των συνταξιούχων πλέον του ποσοστού , που ορίζεται από τον νόμο.

Σε συνάντηση που είχε το προεδρείο του ΕΝΔΙΣΥ με τον υφυπουργό Εργασίας κ. Τάσο Πετρόπουλο, ο ίδιος αναγνώρισε ότι είναι παράνομη η παρακράτηση των εισφορών και δήλωσε ότι από 1/1/2018 θα δώσει εντολή στην ΗΔΙΚΑ ώστε να υπολογιστούν τα οφειλόμενα ανά συνταξιούχο, χωρίς ωστόσο να δεσμευτεί για την καταβολή τους.

Τι συμβαίνει με τις εισφορές

Οι συνταξιούχοι  ζητούν να τους επιστραφούν από τον ΕΦΚΑ  οι επιπλέον εισφορές που παράνομα παρακρατήθηκαν υπέρ ΕΟΠΥΥ  από τις συντάξεις τους. Εδώ και χρόνια τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις όσο και η σημερινή εφάρμοζαν τον Νόμο 2084 του 1992 εσφαλμένα, με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι να χάνουν κάθε μήνα σημαντικά ποσά από τη σύνταξή τους. Και αυτό γιατί ο νόμος αναφέρει ότι η εισφορά υπέρ υγείας υπολογίζεται επί των καταβαλλόμενων συντάξεων και κατά συνέπεια η κράτηση για τον κλάδο ασθένειας θα πρέπει να γίνεται στο ποσό που προκύπτει μετά την αφαίρεση των μνημονιακών μειώσεων. 

1

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του,  το Δίκτυο,  οι απώλειες για τους συνταξιούχους είναι μεγάλες και εκτιμάται ότι για καθένα συνταξιούχο φτάνουν έως και 3.000 ευρώ. Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων έχει υπολογίσει ότι το κράτος χρωστά σε πάνω από 1 εκατ. Συνταξιούχους.

Τέλος από το ΕΝΔΙΣΥ τονίζεται ότι  για την υλοποίηση του  αιτήματος της επιστροφής των παράνομων κρατήσεων έχει συντάξει έντυπη αίτηση για κάθε Ταμείο. Απαραίτητη για τη συμπλήρωση της αίτησης και του υπολογισμού του παρανόμως παρακρατηθέντος ποσού είναι τόσο η αρχική απόφαση συνταξιοδότησης όσο και το ενημερωτικό σημείωμα της σύνταξης.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/301012-Menyse-apo-toys-syntaxioychoys-gia-ten-epistrophe-ton-eisphoron ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...