Μια Ελληνίδα διεκδικεί την ηγεσία

Μια Ελληνίδα διεκδικεί την ηγεσία

aston

Είναι Ελληνίδα, μόλις 35 ετών, βουλευτής στην ομοσπονδιακή Βουλή του Καναδά από το 2008 -σε εκλογική περιφέρεια της επαρχίας Μανιτόμπα- και υποψήφια σήμερα για την ηγεσία του Νέου Δημοκρατικού Κόμματος (NDP). Το Νέο Δημοκρατικό Κόμμα είναι ο τρίτος σε δύναμη πολιτικός σχηματισμός της χώρας, ο οποίος στις εκλογές του 2015, παρότι έχασε σημαντικό μέρος της εκλογικής ισχύος του, έχει ποσοστό 19,7%. Με τα ευρωπαϊκά δεδομένα θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί σοσιαλδημοκρατικό.

Αν και έγκυος είναι υποψήφια, τον Νοέμβριο μάλιστα αναμένεται να γεννήσει δίδυμα. Πριν από αυτό όμως την 1η Οκτωβρίου θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος του κόμματος. Η εκλογική διαδικασία ξεκινά στις 18 Σεπτεμβρίου.

Η Νίκι Αστον ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του κόμματος στις 7 Μαρτίου. Για όσους την γνωρίζουν η απόφασή της δεν ήταν έκπληξη.

Ο πατέρας της, Στηβ Αστον, έχει διατελέσει υπουργός σε επαρχιακές κυβερνήσεις του Κεμπέκ. Και η μητέρα της Χαρίκλεια Δημητρακοπούλου είναι αυτή που της εμφύσησε την ελληνική παιδεία.  Το 2004, σε ηλικία 22 ετών, ήταν εθελόντρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, βοηθώντας με τα καλά ελληνικά της τις ολυμπιακές αποστολές του Καναδά αλλά και της Κίνας.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/300993-Mia-Ellenida-diekdikei-ten-egesia ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...