«Ναι» από Λεβέντη στην απλή αναλογική

Πέμπτη 30/06/2016 – 21:14ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΤΑ COSCO ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ                                                                                                         Υπέρ της κυβέρνησης στο θέμα της Cosco, αλλά και υπέρ της απλής αναλογικής, τάχθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για την σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ.
«Να προσαρμοστείτε στη νέα πραγματικότητα και να αρχίσετε επαφές, όπως ο Πρωθυπουργός. Αλλά εσείς έχετε πλεονεξία και δικτατορική αντίληψη και θέλετε να έχετε μπόνους 50 εδρών», είπε απευθυνόμενος στη Ν.Δ. και κάλεσε ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι να ψηφίσουν.
Ο κ. Λεβέντης τάχθηκε υπέρ της απλής αναλογικής υπενθυμίζοντας ότι ήταν το πρώτο από τα εννέα σημεία που είχε στείλει στον πρωθυπουργό. «Δεν θα την ψηφίσω ενώ ήταν παιδιόθεν αίτημά μου;
Και θα υπάρξουν κόμματα που την υποστηρίζουν και δεν θα ψηφίσουν; Δηλαδή τι θέλουν να πάρει 50 έδρες μπόνους ο Μητσοτάκης ή ο Τσίπρας;», διερωτήθηκε.
«Δεν υπήρξε πρόθεση του υπουργού ή της κυβέρνησης να μην κυρωθεί η σύμβαση», υπογράμμισε ο κ. Λεβέντης αναφερόμενος στον υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, ενώ επέκρινε την κινεζική εταιρεία για την επιστολή που απέστειλε:
«Δεν μας αρέσει που οι Κινέζοι έστειλαν μία σκληρή επιστολή σε μία χώρα που ήθελαν να επενδύσουν, αυτά δεν είναι πράγματα. Το ύφος της επιστολής των Κινέζων δεν ήταν το πρέπον. Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί έδωσαν τις πρέπουσες εξηγήσεις και κακώς κάποιες μερίδες της αντιπολίτευσης σπεκουλάρισαν», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...