Π.Ρήγας: Ο Τουσκ ίσως θέλει να στηρίξει τις ακραίες οπτικές των χωρών του Βίσεγκραντ

bb

Για τον κίνδυνο αποσύνθεσης της Ευρώπης στην περίπτωση που δεν υπάρξει τελικά συνοχή στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, αναφέρθηκε η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας, μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του Σκάι. Αναφερόμενος στις δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η Ευρώπη αυτή τη στιγμή αν δεν ακολουθήσει άλλο προσανατολισμό, αν δεν αντιμετωπίσει το προσφυγικό ζήτημα με διαφορετικές προοπτικές, που να είναι και μέσα στις διαχρονικές αξίες της, δεν θα μπορέσουμε να βρούμε λύση.rigas

«Ο κ. Τουσκ ίσως θέλει να πυροδοτήσει αυτά που συζητήθηκαν, και ήταν σύμφωνη και η Γερμανία, και να στηρίξει τις ακραίες οπτικές των χωρών του Βίζεγκραντ», είπε ο κ. Ρήγας και σημείωσε ότι η ΝΔ δεν μπορεί να υιοθετεί άκριτα και να στηρίζει πράγματα τα οποία πυροδοτούν την προσπάθεια που γίνεται. «Ή θα αποφασίσει να βοηθήσει και να στηρίξει αυτά τα οποία με ειλικρίνεια πιστεύω ότι συμφωνήθηκαν στη σύνοδο των αρχηγών των κομμάτων, ή θα παίζει ένα παιχνίδι για λόγους μικροπολιτικούς, το οποίο βοηθάει αυτούς τους κύκλους που θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στη χώρα», είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και προειδοποίησε πως αν η Ευρώπη οδηγηθεί σε άλλη πορεία θα έχουμε μία μορφή αποσύνθεσης της. «Όσοι θεωρούν ότι η Ευρώπη πρέπει να υπάρξει με συνοχή και αλληλεγγύη δεν μπορούν να πυροδοτούν είτε από το εσωτερικό της χώρας είτε από το εξωτερικό μια τέτοια κατάσταση», είπε ο κ. Ρήγας.

The post Π.Ρήγας: Ο Τουσκ ίσως θέλει να στηρίξει τις ακραίες οπτικές των χωρών του Βίσεγκραντ appeared first on indicator.gr.

Πηγή:

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...