Τι καιρό θα κάνει τη Μεγάλη Εβδομάδα

Τι καιρό θα κάνει τη Μεγάλη Εβδομάδα
Άστατος θα είναι ο καιρός κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ωστόσο, φαίνεται πως ο καιρός θα βελτιωθεί το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα.

Με βάση τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία η Κυριακή των Βαϊων φαίνεται ότι θα είναι συννεφιασμένη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Στις υπόλοιπες νοτιότερες περιοχές τα πράγματα θα είναι καλύτερα και φαίνεται ότι δε θα έχουμε βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 6 έως 17 βαθμούς, στα κεντρικά από 8 έως 19 βαθμούς και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 10 έως 20 με 21 βαθμούς κελσίου.

Τις δύο πρώτες μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας ο καιρός θα είναι άστατος και οι βροχές θα περιορίζονται στις περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας, καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Καλύτερος θα είναι ο καιρός στις νοτιότερες περιοχές όπου εκεί η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

Βροχές και τοπικές καταιγίδες προβλέπονται από την Μεγάλη Τετάρτη έως και την Μεγάλη Παρασκευή.

Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν σχεδόν σε όλη τη χώρα και κυρίως στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της Ελλάδας αλλά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου καθώς και στα Δωδεκάνησα.

Χιόνια θα πέσουν στα βουνά της δυτικής Μακεδονίας και της Πίνδου αλλά από 1300 με 1400 υψόμετρο και πάνω.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 2 έως 14 βαθμούς, στα κεντρικά από 5 έως 17 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 8 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Όπως όλα δείχνουν το Μεγάλο Σάββατο και κυρίως την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός βελτιώνεται με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και άνοδο της θερμοκρασίας.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...