Ανακοίνωση της ΝΔ για το θέμα της συγκρότησης ΕΣΡ

ÁÈÇÍÁ - ÔÁ ÍÅÁ ÃÑÁÖÅÉÁ ÔÇÓ ÍÄ  (EUROKINISSI/ÓÔÅËÉÏÓ ÓÔÅÖÁÍÏÕ)Η ΝΔ με ανακοίνωσή της καλεί την κυβέρνηση αντί να εγκαλεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ, να ζητήσει συγνώμη από τον ελληνικό λαό «για τα δεινά που του έχει προκαλέσει και να ψελλίσει, έστω και με καθυστέρηση, μισή κουβέντα για τις σχέσεις της με τον ειδικό δικηγόρο των Panama Papers και των offshore, κ. Αρτεμίου».

Η Πειραιώς σημειώνει πως «όταν επιτίθεσαι στη Δημοκρατία για να ελέγξεις την ενημέρωση, δεν δικαιούσαι να κουνάς το δάκτυλο» και προσθέτει:
«Όταν νομοθετείς με αντισυνταγματικό τρόπο, όταν διενεργείς έναν διαγωνισμό – παρωδία με στόχο να χτίσεις μια φιλική μιντιακή ολιγαρχία και όταν αποπειράσαι να κλείσεις κανάλια με μια κατάπτυστη νυχτερινή (ν)τροπολογία την οποία αποσύρεις κακήν κακώς, δεν μπορείς να μιλάς για νομιμότητα».
Η ΝΔ συμπληρώνει πως «το ποιος προκάλεσε την ανομία και ποιος δημιούργησε το χάος, το αντιλαμβάνονται πλέον όλοι οι Έλληνες μετά και την απόφαση του ΣΤΕ» και συνεχίζει:
«Ό,τι όμως και να κάνουν, μια είναι πλέον η πραγματικότητα. Μέσα στο αδιέξοδό τους, επιχειρούν και πάλι να παρακάμψουν το ΕΣΡ. Αν τους αδικούμε, μπορούν να το αποδείξουν. Ας επιστρέψουν τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ, όπως ορίζουν το Σύνταγμα και το ΣΤΕ, προκειμένου να συγκροτηθεί ένα ισχυρό και πραγματικά ανεξάρτητο ΕΣΡ που δεν θα είναι υποχείριο της κυβέρνησης. Οι τακτικισμοί και τα φθηνά επικοινωνιακά «μερεμέτια» τους δεν ξεγελούν πια κανέναν».

The post Ανακοίνωση της ΝΔ για το θέμα της συγκρότησης ΕΣΡ appeared first on indicator.gr.

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...