«Κούρεμα» χρέους 67% σε καταχρεωμένη δανειολήπτρια στην Κρήτη

bb

ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ

Ανάσα ζωής έδωσε το Ειρηνοδικείο Χανίων σε απελπισμένη δανειολήπτρια, στην οποία έκανε γενναίο «κούρεμα» της τάξης του 67% του χρέους της.

Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της σημαντικής επιβάρυνσης της υγείας της η άτυχη γυναίκα αδυνατούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της σε τράπεζα, με την οποία είχε συνάψει ένα στεγαστικό και τρία καταναλωτικά δάνεια, συνολικού ύψους 84.497,63 ευρώ.

Η δανειολήπτρια, η οποία είναι διαζευγμένη και μητέρα ενός ενήλικου παιδιού, απευθύνθηκε στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, με τη συνδρομή της οποίας υπέβαλε αίτηση υπαγωγής στον νόμο Κατσέλη με αποτέλεσμα το δικαστήριο να την δικαιώσει και να σώσει την περιουσία της.

Οι ειρηνοδίκες, που εξέτασαν την υπόθεση, αναγνώρισαν ότι η γυναίκα, πρώην ιδιωτική υπάλληλος και νυν επιδοματούχος του ΙΚΑ, λόγω σοβαρής ασθένειας, δεν διαθέτει άλλο εισόδημα εκτός από τα 881,7 ευρώ του επιδόματος.

Για να μη χάσει και το σπίτι της, μια διώροφη κατοικία συνολικής 110,54 τ.μ, αποδέχθηκε την αίτησή της και ρύθμισε τα χρέη της, ορίζοντας ότι για τρία χρόνια θα καταβάλει μηδενικό χρηματικό ποσό.

Παράλληλα, εξαίρεσε από την εκποίηση το σπίτι της, όπως επίσης και το οικόπεδο μέσα στο οποίο έχει αναγερθεί η κατοικία.

Πηγή:

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...