Μαίνεται η φωτιά στη Ζάκυνθο

bb

Μαίνεται η φωτιά στη Ζάκυνθο

φωτιά

Στο νησί το «drone» της Πυροσβεστικής

Ακόμα μια νύχτα αγωνίας ζουν οι κάτοικοι της Ζακύνθου καθώς το μέτωπο στον Αγαλά παραμένει ανεξέλεγκτο και στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Όλο το χωριό είναι στο πόδι, αφού η φωτιά βρίσκεται σε λιγότερο από ένα χιλιόμετρο από τα πρώτα σπίτια. Με μεγάλη προσπάθεια οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν νωρίτερα σήμερα και έσωσαν κάποιες εξοχικές κατοικίες που βρίσκονται στον δρόμο από τον Κοιλιωμένο προς τον Αγαλά. Ωστόσο η νύχτα είναι μακρά και δύσκολη για τους 80 πυροσβέστες που βρίσκονται στο νησί με τριάντα οχήματα αλλά και το πεζοπόρο τμήμα της υπηρεσίας που αριθμεί 30 άτομα.   

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή στο νησί έχουν μεταφερθεί δυνάμεις από την Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα. Τις προσπάθειες των πυροσβεστών συνδράμουν και οι ντόπιοι με τρακτερ και ιδιωτικές υδροφόρες.  

Το απόγευμα μεταφέρθηκε στο νησί και το μη στελεχωμένο αεροσκάφος του Πυροσβεστικού Σώματος (drone), προκειμένου να επιτηρεί επί 24ώρου βάσεως το νησί για τον άμεσο εντοπισμό πυρκαγιών. 

Η αποστολή του drone αποφασίστηκε από το Αρχηγείο του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς το νησί θεωρείται «υψηλού κινδύνου» λόγω των συνεχών πυρκαγιών και το γεγονός ότι καίγεται συστηματικά τα τελευταία χρόνια. 

Το μη στελεχωμένο αεροσκάφος θα πραγματοποιεί πτήσεις όλες τις ώρες για τις επόμενες ημέρες, μέχρι νεωτέρας διαταγής και η εικόνα από την κάμερα του θα μεταδίδεται σε πραγματικό χρόνο στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ) του Πυροσβεστικού Σώματος, καθ´ όλη τη διάρκεια της πτήσης του. 

 

Διαβάστε επίσης:

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/296650-Mainetai-e-photia-ste-Zakyntho ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...