bb

Ρίχνει το γάντι στην αντιπολίτευση και τονίζει πως «ο λόγος του Πορφύρη είναι συμβόλαιο»

Η παράταξη «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» του δήμου Θέρμου, η οποία έχει επικεφαλής τον νυν δήμαρχο Θεόδωρο Πορφύρη, επανέρχεται και εκφράζεται δημοσίως για τις τρέχουσες διαδικασίες γύρω από τις δημοτικές εκλογές. Αποδέχεται πως οι διεργασίες για συνενωτικό συνδυασμού αποβαίνουν σε αδιέξοδο και ασκεί κριτική στην αντιπολίτευση. Ωστόσο προτείνει επαναπροσέγγιση του θέματος, σε μια ύστατη προσπάθεια εύρεσης κοινού βηματισμού των δύο συνδυασμών με χρονικό ορίζοντα μιας εβδομάδας « καθώς έχει παρέλθει ως τώρα άπρακτο μεγάλο χρονικό διάστημα», όπως αναφέρει. Υπογραμμίζεται πάντως πως σε περίπτωση μη ύπαρξης συμφωνίας για κοινή κάθοδο στις εκλογές, ο συνδυασμός της συμπολίτευσης θα συγκαλέσει άμεσα τα μέλη του για την εξέταση της περαιτέρω πορείας του συνδυασμού, όπως έχει αποφασιστεί στη συνάντηση της 19ης Ιανουαρίου 2014. Χαρακτηριστική στην ανακοίνωση και η αναφορά πως «ο λόγος του Πορφύρη είναι συμβόλαιο».Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
του συνδυασμού στον Δήμο Θέρμου
«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»

Σε συνέχεια της απόφασης του συνδυασμού «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ», όπως αυτή προέκυψε από τη συνάντηση της 19ης Ιανουαρίου 2014, για έγκριση της πρότασης του Δημάρχου κ. Θεόδωρου Πορφύρη και αρχηγού της παράταξης, η οποία δημοσιοποιήθηκε με σχετικό Δελτίο Τύπου, για κάθοδο στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του συνδυασμού του οποίου ηγείται από κοινού με τον συνδυασμό της αντιπολίτευσης με υποψήφιο Δήμαρχο κοινής αποδοχής και της δήλωσης του Δημάρχου περί πρόθεσης αποχώρησής του από την αρχηγία του συνδυασμού, καθώς θεωρεί πως η προσέγγιση διευκολύνεται μετά και την προηγηθείσα δήλωση του αρχηγού της αντιπολίτευσης κ. Σπυρίδωνα Κωνσταντάρα για αποχώρησή του από την αρχηγία του συνδυασμού του, και μετά τις εξελίξεις που μεσολάβησαν στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα, επισημαίνουμε τα ακόλουθα:
Μετά τη συνάντηση του Δημάρχου με τον κ. Σπυρίδωνα Κωνσταντάρα, σύμφωνα με τη σχετική εξουσιοδότηση στον Δήμαρχο από τον συνδυασμό του, όπου προτάθηκαν συγκεκριμένα πρόσωπα για τη θέση του υποψηφίου Δημάρχου κοινής αποδοχής, και την από 23-01-2014 σχετική δημόσια δήλωση του συνδυασμού της αντιπολίτευσης, η υπόθεση φαίνεται πως βαίνει σε αδιέξοδο, καθώς, όπως προέκυψε και από τη σχετική συζήτηση που έγινε μεταξύ των εκλεγμένων μελών των δύο συνδυασμών για το θέμα αυτό μετά το πέρας της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 31-01-2014, δεν προκύπτει από την πλευρά της αντιπολίτευσης αποδοχή της υποψηφιότητας που προτάθηκε από τον Δήμαρχο, χωρίς ωστόσο να υπάρχει υποστήριξη αντιπρότασης από την πλευρά τους.
Επιπλέον, αναφορικά με τις αιχμές που περιλαμβάνονται στην παραπάνω αναφερόμενη δημόσια δήλωση του συνδυασμού της αντιπολίτευσης, είμαστε υποχρεωμένοι να τις αντικρούσουμε, καθώς αφενός δεν απηχούν την πραγματικότητα, αφού η πρόταση για κοινή κάθοδο των συνδυασμών στις εκλογές είναι ειλικρινής – φαίνεται πως κάποιοι δεν γνωρίζουν ότι ο λόγος του Πορφύρη είναι συμβόλαιο – και αφετέρου δεν υπάρχει υποτίμηση κανενός εκλεγμένου μέλους του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού έχει αναγνωριστεί δημόσια από τον Δήμαρχο ότι υπάρχουν και στους δύο συνδυασμούς ιδιαιτέρως ικανά πρόσωπα δυνάμενα να ηγηθούν, αλλά η πρόταξη εκ μέρους του Δημάρχου τρίτων προσώπων για τη θέση του υποψηφίου Δημάρχου αποσκοπούσε στην εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής συναίνεσης και από τους δυο συνδυασμούς. Ακόμη, δεν μπορεί να θεωρηθεί ειλικρινής η σχετική δημόσια αποδοχή της πρότασης του Δημάρχου από την αντιπολίτευση, μέσω της ίδιας παραπάνω αναφερόμενης δημόσιας δήλωσής της, καθώς η προτεινόμενη δημόσια ανακοίνωση της υποψηφιότητας οποιουδήποτε προσώπου προταθεί από τη συμπολίτευση για τη θέση του υποψηφίου Δημάρχου και συγχρόνως η ανάληψη από το ίδιο πρόσωπο πρωτοβουλίας δημιουργίας ψηφοδελτίου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην δήλωση, χωρίς πρότερη συμφωνία μεταξύ των συνδυασμών αποτελεί άλμα στο κενό, που δεν είναι δυνατό να γίνει αποδεκτό από οποιονδήποτε υποψήφιο για την αντίστοιχη θέση.
Με δεδομένη τη σπουδαιότητα υλοποίησης αυτής της πρότασης για το καλό του τόπου, θεωρούμε πως θα πρέπει να υπάρξει επαναπροσέγγιση του θέματος, σε μια ύστατη προσπάθεια εύρεσης κοινού βηματισμού των δύο συνδυασμών. Η συμμετοχή και των δύο πλευρών σε ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο σχετικά τόσο με την αποδοχή ή μη της αναγκαιότητας μιας τέτοιας προσέγγισης όσο και με τους όρους και τις προϋποθέσεις υλοποίησής της, ακόμα και με την προσθήκη και νέων προσώπων στον κατάλογο των έως τώρα προτεινόμενων για τη θέση του υποψηφίου Δημάρχου, αποτελεί αναγκαιότητα, η οποία πρέπει να υλοποιηθεί χωρίς άλλη χρονοτριβή.
Γι’ αυτό, καλείται ο συνδυασμός της αντιπολίτευσης, εφόσον αποδέχεται αυτή την αναγκαιότητα, για διατύπωση σχετικής αντιπρότασης. Η κατάληξη πάντως των συζητήσεων πρέπει να γίνει εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος, το οποίο θεωρούμε πως δεν έχει νόημα να υπερβεί τη μία εβδομάδα, καθώς έχει παρέλθει ως τώρα άπρακτο μεγάλο χρονικό διάστημα.
Σε περίπτωση μη ύπαρξης συμφωνίας για κοινή κάθοδο στις εκλογές, ο συνδυασμός της συμπολίτευσης θα συγκαλέσει άμεσα τα μέλη του για την εξέταση της περαιτέρω πορείας του συνδυασμού, όπως έχει αποφασιστεί στη συνάντηση της 19ης Ιανουαρίου 2014.

Θέρμο, 07-02-2014
Εκ μέρους της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
Ο αρχηγός του συνδυασμού και Δήμαρχος Θέρμου
Θεόδωρος Πορφύρης

Πηγή agrinionews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...