Πρόωρες εθνικές εκλογές «βλέπει» ο Χατζημαρκάκης αν ΝΔ- ΠΑΣΟΚ λάβουν κάτω από 20% στις ευρωεκλογές

bb
Πρόωρες εθνικές εκλογές «βλέπει» ο Χατζημαρκάκης αν ΝΔ- ΠΑΣΟΚ λάβουν κάτω από 20% στις ευρωεκλογές
Δεν αποκλείει πλήρως την πιθανότητα να κατέλθει με το κόμμα του και στις εθνικές εκλογές…
Δεν αποκλείει πλήρως την πιθανότητα να κατέλθει με το κόμμα του και στις εθνικές εκλογές ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής της Γερμανίας, Γεώργιος Χατζημαρκάκης, ο οποίος τόνισε πάντως ότι, προς το παρόν, τον ενδιαφέρουν μόνο οι ευρωεκλογές, αλλά τίποτα δεν αποκλείεται γιατί “η ζωή είναι πολύπλοκη”.

Ο κ. Χατζημαρκάκης, ο οποίος πρόσφατα ανακοίνωσε την ίδρυση τού κόμματος “Ελληνες Ευρωπαίοι Πολίτες”, με το οποίο θα διεκδικήσει την ψήφο των Ελλήνων στις ευρωεκλογές, επισήμανε ακόμη ότι ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, “έδωσε καλή εικόνα” κατά την πρόσφατη παρουσία του στο Στρασβούργο.

Σε σχέση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, σημείωσε πως είναι καλό ότι είναι επικεφαλής του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στις ευρωεκλογές, γιατί μια ελληνική φωνή ακούγεται στο εξωτερικό. Πρόσθεσε ότι ο κ.Τσίπρας έχει καλή εικόνα στον Τύπο, χωρών όπως η Ιταλία και η Γαλλία.

Πρόωρες εθνικές εκλογές αν…

Σχετικά με το αν οι ευρωεκλογές μπορούν να δώσουν έναυσμα και για πρόωρες εθνικές εκλογές, ο κ.Χατζημαρκάκης επισήμανε -σε συνάντηση με δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη- ότι αυτό εξαρτάται από την ετυμηγορία της κάλπης. “Αν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λάβουν κάτω από 20% [στις ευρωεκλογές], κάτι που δεν αποκλείω, τότε δεν αποκλείεται κάτι τέτοιο, καθώς “μια κυβέρνηση χωρίς υποστήριξη [τού λαού] πολύ δύσκολα θα συνεχίσει την πορεία της”.

Τι περιμένει από την ελληνική κυβέρνηση

Ερωτηθείς δε, τι περιμένει από την όποια ελληνική κυβέρνηση θα προκύψει στις επόμενες εθνικές εκλογές, απάντησε: “μέχρι τις ευρωεκλογές οποιαδήποτε χαλάρωση [στη λιτότητα για την Ελλάδα] θα φουντώσει τα άκρα” και τα ανθελληνικά/ αντιευρωπαϊκά κόμματα στις ευρωπαϊκές χώρες.

Ωστόσο, πρόσθεσε, μετά τις ευρωεκλογές και έχοντας προετοιμάσει το έδαφος, η Ελλάδα μπορεί και θα πρέπει να διεκδικήσει πιο συντονισμένα την επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους σε 50 χρόνια, με σχεδόν μηδενικό επιτόκιο και επιλεκτικό κούρεμα του χρέος, “γιατί το τελευταίο PSI βούλιαξε”. Ο κ.Χατζημαρκάκης παρουσίασε σήμερα το βιβλίο του, με τίτλο “Παράγων Ελλάς”.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...