Τσίπρας – Γκρόισμαν: Διυπουργική επιτροπή για οικονομική συνεργασία Ελλάδας – Ουκρανίας

Στο επίκεντρο ζητήματα ασφάλειας και διμερούς συνεργασίας

Ζητήματα διμερούς συνεργασίας και ασφάλειας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντιμίρ Γκρόισμαν, στο πρωθυπουργικό μέγαρο της Ουκρανίας.

Κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών, συμφωνήθηκε η σύσταση διυπουργικής επιτροπής με αντικείμενο την οικονομική συνεργασία.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, κατά τις κοινές δηλώσεις με τον Ουκρανό ομόλογό του, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι «βρισκόμαστε σε μια νέα μεταβατική βάση για τις παγκόσμιες εξελίξεις και οι χώρες πρέπει να ενισχύσουν τον διάλογο».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα παρακολουθεί με ανησυχία την αναζωπύρωση των εντάσεων ιδιαίτερα στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας, ενώ στάθηκε στην ανάγκη για ειρήνευση και εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ.

«Αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στην αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών συνεπειών της κρίσης» είπε επίσης ο Πρωθυπουργός, ο οποίος την Πέμπτη θα έχει συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο.

Από την πλευρά του, ο Βολοντίμιρ Γκρόισμαν δήλωσε: «Έχουμε μεγάλο περιθώριο για οικονομικές συνεργασίες, συζητήσαμε θέματα ασφαλείας και διμερείς σχέσεις για τη συνεργασία των δύο χωρών».

356346

 

363

 

34634636

 

5467546756

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...