Έκκληση Τουσκ στους Βρετανούς να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής

Δευτέρα 20/06/2016 – 15:39Έκκληση στους Βρετανούς να παραμείνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση απηύθυνε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, λίγες ημέρες πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα της Πέμπτης.
«”Μείνετε μαζί μας”, αυτό είναι το μήνυμα των περισσότερων Ευρωπαίων», είπε ο Ντόναλντ Τουσκ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Λισαβόνα στην Πορτογαλία.
 «Χωρίς εσάς, όχι μόνο η Ευρώπη, αλλά όλη η Δύση θα γίνει πιο αδύναμη» συνέχισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, στον ίδιο τόνο και πρόσθεσε ότι «όλοι μαζί πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις αυξημένες προκλήσεις του μέλλοντος».
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις οικονομικές επιπτώσεις ενός ενδεχόμενου Brexit, διαβεβαιώνοντας ωστόσο, ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι προετοιμασμένη» για ένα τέτοιο σενάριο.
«Ανεξάρτητα της έκβασης του δημοψηφίσματος, πρέπει να δούμε το μέλλον της Ένωσης», σημείωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για το αυξανόμενο ευρωσκεπτικιστικό κλίμα.
«Θα ήμασταν ανόητοι, εάν αγνοούσαμε ένα τέτοιο προειδοποιητικό μήνυμα, όπως το βρετανικό δημοψήφισμα», κατέληξε ο Ντόναλντ Τουσκ.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...